N-VA Brugge pakt uit met Kushal Shrestha en Robert van Daele

In de strijd om de sjerp probeert N-VA de grootste etnisch-culturele minderheid in de Breydelstad voor zich te winnen, door de Nepalees Kushal Shrestha op haar lijst te plaatsen. Tegelijkertijd maakt de partij een plaats vrij voor een Bruggeling met een beperking: Robert van Daele ijvert voor een toegankelijker Brugge.

Kushal Shrestha en Robert van Daele. © GF

De 24-jarige Nepalees Kushal Shrestha is in oktober kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Nepalese gemeenschap is de grootste etnisch-culturele minderheid in Brugge, samen zijn ze met meer dan 600. Velen onder hen werken in de handel en de horeca. “De Bruggelingen kennen hen als hartelijke mensen die er alles aan doen om zich perfect te integreren, de meesten onder hen spreken vlot Nederlands. Een aanzienlijke groep verwierf de Belgische nationaliteit”, zegt lijsttrekker Pol Van Den Driessche.

Kushal Shrestha werd in Baglung geboren. “Op mijn 15de kwam ik naar Belgie, waar mijn ouders al tien jaar woonden. Ik trok meteen naar de taalklas in ‘de Maricolen’ en leerde op enkele maanden Nederlands. Daarna ging ik naar het Sint-Jozefsinstituut, ik volgde er de richting Kantoor en behaalde er mijn diploma secundair onderwijs. In 2016 kreeg ik de Belgische nationaliteit. Nu ben ik actief als kelner in de Brugse horeca.”

Hersenbloeding

Een andere, nieuwe naam bij N-VA is Robert Van Daele (54), die in de binnenstad woont. Na een loopbaan van vijf jaar in het leger, ging hij werken in de transportsector. Tot hij in 2011 een hersenbloeding kreeg waardoor hij verlamd werd.

Robert Van Daele wil dat mensen met een handicap makkelijker toegang krijgen in Brugse gebouwen. “Ook het vinden van een aangepast huis blijft dikwijls een probleem”, zegt hij. “Brugge is een prachtige stad, maar niet alle mensen met een beperking kunnen daar voluit van genieten. Te veel gebouwen blijven ontoegankelijk, veel voetpaden liggen er slecht bij en in sommige straten zijn geen parkeerplaatsen voorzien.”

(SVK-GF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.