Kuurnse Tapkesfeesten duren dit jaar dubbel zo lang

Redactie KW

Sinds vorige maand waait er een nieuwe wind door Jeugdhuis Tap. Niet alleen kreeg de muziekkeuze in het weekend een grondige make-over, ook op de affiche van de komende Tapkesfeesten is de vernieuwing merkbaar.

Vanaf vrijdagavond 28 tot en met maandag 31 oktober viert Jeugdhuis Tap vier dagen feest, dat is meteen dubbel zo lang als de vorige editie van de Tapkesfeesten. Het jeugdhuis heeft kosten noch moeite gespaard om de bezoekers van de Tapkesfeesten een zo gevarieerd mogelijke affiche aan te bieden. Kersvers voorzitter Angelo Van Thournout en oud-voorzitter Gianni Vervaeke – die na twee jaar wegens te drukke professionele bezigheden de fakkel noodgedwongen diende door te geven – zijn dan ook trots op wat ze in de aanbieding hebben. “De Tapkesfeesten zijn er voor iedereen”, vertelt Gianni Vervaeke. “Op vrijdagavond openen we de feestelijkheden met een dj night. Zaterdag staat in het teken van Oberbayern, we slaan daarvoor de handen in elkaar met studentenclub Moeder Ezel. Op zondagnamiddag en -avond komen dan weer de metal fans aan hun trekken en op maandag 31 oktober benutten we de brugdag om af te sluiten met een halloweenparty. Wie die dag verkleed komt mag zelfs gratis binnen.”

750 bezoekers

Door het aantal feestdagen te verdubbelen, hoopt het jeugdhuis op meer bezoekers. “Vorig jaar mochten we 500 bezoekers ontvangen”, vertelt voorzitter Angelo Van Thournout. “Dit jaar mikken we op minimum 750 bezoekers. Om het extra gezellig te maken wordt de koer van het jeugdhuis overdekt en worden er eetkraampjes opgesteld. Een vijftigtal medewerkers zal de vierdaagse in goede banen leiden. Op zondag na gaan alle activiteiten om 20 uur van start.” Na de Tapkesfeesten sluit het jeugdhuis een weekje de deuren voor vernieuwingswerken.

(NSK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.