Helft minder hondenpoep op Oostendse speelpleintjes

Redactie KW

De hoeveelheid hondenpoep op de speelpleintjes van Oostende daalde met de helft. Dat is te danken aan diverse maatregelen, onder meer een verbod op honden op de speelpleintjes. Er zijn dus nog heel wat mensen die zich daar niet aan houden.

In de eerste acht maanden van 2017 ‘verzamelden’ de diensten van Openbaar Domein 16.515 eenheden, in dezelfde periode van 2018 daalde dat tot 8.031 of met 50%.

“Vanaf september 2017 namen we heel wat maatregelen tegen hondenpoep”, vertelt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Zo werd het aantal hondenpoepbuizen sterk verhoogd, omheinden we de meeste hondenloopweides, zodat honden en baasjes liever daarheen trekken, en verboden we honden op speelpleintjes. Dat communiceren we duidelijk aan de ingang en we hebben mogelijkheid voorzien om de hond vast te maken op elk speelpleintje.”

“Gerichte controles”

“De ploegen op het terrein voelen deze daling, want het opruimen gaat veel sneller dan voorheen”, zegt de burgemeester. Een daling met 50% is dan ook fors, maar betekent ook dat heel wat mensen zich nog altijd niet houden aan het verbod om op speelpleintjes te komen.

“Op basis van gedetailleerde statistieken zullen de komende weken gerichte controles gebeuren op ‘hardnekkige’ speelpleintjes, waar nog regelmatig hondenpoep wordt aangetroffen”, waarschuwt Vande Lanotte.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.