Gestolen geraamte gevonden op hotelkamer in Ieper

Redactie KW

Ieper baadt in een halloweensfeer. Overal zie je spoken, heksen, griezels en angstaanjagende spinnen. Bij Chez Marie verdwenen echter een spin en een aangekleed geraamte uit de etalage.

“Maandagnacht werd de spin gestolen, dinsdagnacht ging ons geraamte lopen“, lacht uitbaatster Mieke Merlevede van Chez Marie op de Neermarkt. “Twee dingen van niet zo’n grote waarde, maar uit principe verwittigden we toch de politie. Zij konden op de camerabeelden zien dat iemand iets meenam, maar de persoon kon niet worden herkend. Via de sociale media kwamen we te weten dat onze verdwenen attributen waren gaan overnachten in het nabijgelegen Novotel.”

Toeristen

“De spullen werden teruggevonden op een kamer”, vertelt Guy Lootens, manager van het Ieperse Novotel. “Het is zeker niet de eerste keer dat een Brit in al dan niet beschonken toestand iets meegritst vanuit het stadscentrum. Ik had de reflex om dit meteen bekend te laten maken via de sociale media, omdat ik bijna zeker wist dat dit ergens uit de binnenstad moest komen.

Ieper is in een kleine halloweenstad veranderd. De oproep leverde meteen succes op en woensdag konden we de spin en het geraamte al teruggeven aan de rechtmatige eigenaars.”

(DT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.