Coach Rik Bettens trakteert zijn engelbewaarders na hartstilstand

Het was een gezellige bedoening in Het Kapelhuis in Zulte, waar Rik Bettens zijn engelbewaarders Thomas Malfait en Dickie Baetens samen met hun echtgenotes uitgenodigd had voor een etentje. Rik Bettens wilden hen daarmee nog eens speciaal bedanken voor hun tussenkomst van een kleine maand geleden, toen hij op het veld van Jong Vijve vlak na de rust plots in mekaar zakte.

Rik Bettens had bloemen meegebracht voor de echtgenotes van zijn redders, Ine en Lutgarde. © IVD

Op 4 november kreeg Rik Bettens, de trainer van Jong Vijve een hartstilstand tijdens de match tegen Aalbeke. Hij werd meteen gereanimeerd door speler Thomas Malfait en supporter Dickie Baetens, vader van speler Lode Baetens. Beide werken op de spoedafdeling van het Waregemse ziekenhuis en wisten dus als geen ander hoe ze moesten ingrijpen. Ze gebruikten daarbij ook het AED-toestel, dat in het voetbalstadion hangt.

“Ik ben al dertien jaar hartpatiënt en na een dubbel hartinfarct werkt een deeltje van mijn hart niet meer. Blijkbaar is de hartstilstand die ik kreeg daar gedeeltelijk aan te wijten. Op het voetbalveld kwam ik snel weer bij en ik werd daarna met de helikopter over gebracht naar het ziekenhuis in Brugge. Ik was daar tien dagen en ze hebben een defibrillator ingeplant. Ik kreeg daarna meteen het licht op groen van de dokter om terug aan de slag te gaan bij Jong Vijve en de zondag daarop zat weeral op de bank.”

“Dat ik nog leef, is hun verdienste. Ik zal hen nooit voldoende kunnen bedanken”

“Ik mag er natuurlijk niet aan denken wat er zou gebeurd zijn zonder het koelbloedige en doeltreffende optreden van Thomas en Dickie. Dat ik nog leef, is hun verdienste. Zij zeggen dat het vooral dankzij dat AED-toestel was dat ik gered werd, maar zo bescheiden moeten zij niet zijn. Ik zal hen nooit voldoende kunnen bedanken of vergoeden voor hetgeen mijn engelbewaarders voor mij gedaan hebben, maar ik heb hen vrijdagavond alvast getrakteerd op een uitgebreid diner in Het Kapelhuis in Zulte. Voor hun echtgenotes Ine Deconinck en Lutgarde Baetens had ik voor een bloemetje gezorgd als dank omdat ze hun mannen de zondag naar het voetbal laten komen. Ook zij hebben dus hun verdienste aan het feit dat ik het nog allemaal kan navertellen.” (IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.