Basisschool in Veurne heeft verrassingsdag in petto voor afzwaaiende directeur

Redactie KW

Schooldirecteur Jef Goens van de Vrije basisschool De droomvlieger-De Vliegerboom gaat na 31 jaar met pensioen. Op vrijdagmorgen 25 maart zorgden een honderdtal leerlingen en hun leerkrachten van de school in Veurne voor een onvergetelijke verrassing.

Met trommels voorop, trokken ze kleurrijk uitgedost met ballonnen en vlaggen naar de woning van hun directeur in de Wulpendammestraat. Ook een versierde koets reed mee in de stoet. Terwijl er een lied weerklonk werd aangebeld en kwam Jef met zijn echtgenote, blijkbaar niets vermoedend wat hem te wachten stond, naar buiten. Er werden ballonnen opgelaten met een boodschap, daarop werden Jef en zijn echtgenote onder luid applaus naar de versierde koets begeleid die met de stoet terug naar school vertrok.

Na een rondje op de speelplaats werden ze door de kleuters verwelkomd, en kon de viering, die tot een stuk in de namiddag zal duren, aanvangen in de nieuwe polyvalente sportzaal. Na de viering in Veurne vertrok Jef naar de Vliegerboom in Bulskamp waar hem een verrassing wachtte met nadien een lekker middagmaal. Vanaf 13u15 gaven alle kinderen het beste van zichzelf om via woord, dans, gedichten, en met heel veel symbolen de geliefde directeur te bedanken.

“Onze directeur heeft voor veel kinderen en leerkrachten heel veel betekend. Voor velen was hij ook de enige directeur waaronder ze werkten. Tot de laatste dag haalt hij nog steeds het onderste uit de kan voor zijn school, met onze prachtige nieuwe turnzaal als kers op de taart. Daarom willen we onze directeur namens het ganse team en met alle kinderen passend bedanken, afzwaaien, en hem een fijn pensioen wensen,” aldus kleuterjuf Griet Lenders.

Voor Jef was het zijn laatste werkdag die hij wellicht niet rap zal vergeten.

(JT/RC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.