https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Minister Crevits opent een van de eerste West-Vlaamse kermissen

In de botsauto minister Hilde Crevits en burgemeester Kristof Audenaert met links vooraan Alain Dagraed, verdediger van de kermissector. Voorts de uitbater van de autoscooters en de Torhoutse schepenen Lieselotte Denolf, Rita Dewulf en Joost Cuvelier.©Johan Sabbe
In de botsauto minister Hilde Crevits en burgemeester Kristof Audenaert met links vooraan Alain Dagraed, verdediger van de kermissector. Voorts de uitbater van de autoscooters en de Torhoutse schepenen Lieselotte Denolf, Rita Dewulf en Joost Cuvelier.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Vrijdagavond startte, na de coronaversoepelingen, op de Torhoutse wijk Don Bosco een van de eerste kermissen van West-Vlaanderen en zelfs van het hele land. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kwam ze openen. De foorkramen blijven er nabij de kerk staan tot en met maandag 14 juni.

Minister Crevits ging in haar thuisstad samen met burgemeester Kristof Audenaert plaatsnemen in een botsauto. Dat bleek niet het beste idee te zijn, want na een flinke aanvaring met een andere autoscooter trok ze een pijnlijke grimas. Haar geschaafde been na een val met de fiets beleefde er duidelijk geen plezier aan.

Maandenlange inactiviteit door corona

Kermisuitbater Alain Dagraed, die onder meer een bekend eendjeskraam runt, was present met zijn attractie. Hij hield eraan om de minister persoonlijk te verwelkomen. Sinds de uitbraak van corona, straks anderhalf jaar geleden, toont hij zich een van de grote pleitbezorgers om de kermissen ook in moeilijke omstandigheden in stand te houden. Vorig jaar in september was hij al samen met minister Crevits in Torhout present, meer bepaald in Wijnendale, om er voor het eerst sinds lang coronaproof met een kermis uit te pakken.

“Helaas moesten we snel daarna onze foorkramen weer op stal laten”, sakkert hij. “Een nieuwe lockdown trok een streep door onze job. De gedwongen inactiviteit heeft maandenlang geduurd, tot nu. We kregen als foorkramers al die tijd geen kans om ons brood te verdienen. Nochtans was het perfect mogelijk om in veilige omstandigheden een kermis te laten plaatsvinden, maar we bleven in de hoek zitten waar de klappen vielen.”

Bloemen van kermissector voor minister Crevits

Alain is zeer te spreken over Hilde Crevits en haar inspanningen om de kermissector te helpen. Hij had uit erkentelijkheid een bos bloemen voor haar meegebracht. “Ze heeft hard haar best gedaan opdat we als kermismensen zo snel mogelijk weer aan de bak zouden kunnen”, zegt hij. “Ze heeft bovendien voor steunmaatregelen gezorgd. Hopelijk zijn alle problemen voor onze sector nu definitief van de baan. Kijk maar om je heen hier op Don Bosco. Hoe de mensen met kun kinderen met volle teugen genieten van de kermis. Van de draaimolen en het eendjesvissen voor de kleinsten tot de botsauto’s voor de ouderen. Zonde toch dat zovelen dat zo lang hebben moeten missen?”

Naast de minister waren burgemeester Audenaert en diverse schepenen eveneens op de kermis present. Ze toonden aan het schietkraam hun trefzekerheid – of het gebrek eraan – en degusteerden oliebollen. Met veel bloemsuiker uiteraard. Zoals het hoort.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten