KV Oostende ontslaat doelman Fabrice Ondoa na lockdownparty

KV Oostende beëindigt het contract van doelman Fabrice Ondoa (24) met onmiddellijke ingang na het organiseren van én aanwezig zijn op een lockdownparty.

Einde contract voor Fabrice Ondoa van KVO.©BRUNO FAHY BELGA
Einde contract voor Fabrice Ondoa van KVO.©BRUNO FAHY BELGA

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werd de Oostendse politie opgeroepen voor geluidsoverlast vanuit de flat van Fabrice Ondoa in de Koningsstraat. Het bleek om een lockdownparty te gaan waarbij een tiental personen de coronamaatregelen niet respecteerden. Toen de politie ter plaatse kwam, werden zij bovendien verbaal belaagd door de feestvierders en werden er elf pv’s opgesteld.

Nog geen besmettingen

“Dergelijk egoïstisch en onverantwoord tolereren wij niét”, is Gauthier Ganaye, ‘executive president van KVO, duidelijk. “ Vooralsnog is er geen enkele coronabesmetting vastgesteld op onze club en we doen er dan ook alles aan om dat zo te houden. We wijzen onze spelers steevast op hun plichten, zij nemen hun verantwoordelijkheid op. Alle protocollen worden strikt nageleefd. De club staat boven het individu en gezien de ernst van deze feiten, zien we ons dan ook genoodzaakt om de ontslagprocedure in gang te zetten.”

Ondoa zat dit seizoen in de B-kern, nadat hij de vorige twee jaren 22 keer tussen de palen stond. Echt doorbreken lukte voor de gewezen speler van de B-ploeg van Barcelona niet. In 2017 werd hij met Kameroen nochtans Afrikaans kampioen. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.