Malinees Sambou Sissoko (20) debuteerde KV Kortrijk

Redactie KW

De 20-jarige Sambou Sissoko maakte tegen Cercle Brugge zijn debuut. De Malinees bereikte zo al één van zijn dromen. “Ik heb mijn eerste profcontract in Europa beet. Ik kom uit de Malinese competitie, een beduidend lager niveau. Het tactische plan en het ritme in de Jupiler Pro League spreken me aan”, zegt Sissoko.

Sambou Sissoko kende KV Kortrijk vooraf niet echt. “Toen ze me contacteerden, ben ik de club beginnen volgen en bekeek ik de wedstrijden. Ik kende Pape Gueye wel van naam. Via sociale media nam ik contact op met hem. Hij legde me de objectieven uit.”

Sissoko begon met voetballen in zijn thuisland. “Ik startte aan een academie in Mali. Van daaruit geraakte ik in een club die op het hoogste niveau actief is. Daarna riep de nationale ploeg me op voor de U20 en we werkten in 2019 de Africa Cup af. Die wonnen we tegen Senegal na verlengingen.”

Kwartfinale op WK U20

Sissoko bleef de selecties bij de nationale ploeg opstapelen en trok naar het WK U20. “De groepsfase met Panama, Saudi-Arabië en Frankrijk overleefden we. In de achtste finale schakelden we Argentinië uit. Ons avontuur strandde in de kwartfinale. Italië was met 4-2 te sterk. Ik maakte vervolgens een transfer in clubverband. Ik vertrok bij USFAS Bamako en ging naar Djoliba AC, waar ik één seizoen bleef. Toen kwam Kortrijk aankloppen.”

Sissoko heeft een mooi profiel als verdedigende middenvelder met zijn 1,81 meter. “Mijn grootste kwaliteit is ballen recupereren. Ik hou ervan om hard te werken op het veld en kilometers te malen. Ik probeer om het vertrouwen de coach te bevestigen.”

Toch moest de 20-jarige Malinees lang wachten vooraleer hij zijn kans kreeg. Het heeft er natuurlijk mee te maken dat middenvelders Van Der Bruggen en Lepoint vertrokken. “Mijn transfer werd afgerond op 5 oktober, maar ik kwam pas op 29 november aan in België. Op 6 december sloot ik aan bij de groepstrainingen. Ik moest me een beetje aanpassen.”

Manchester United

Sissoko wil stap voor stap zijn dromen waarmaken. “Voor ik naar Kortrijk kwam, deed ik al een stage van anderhalve maand in Noorwegen. Mijn eerste droom heb ik al in vervulling zien gaan: prof worden in Europa. Dat is gelukt bij KV Kortrijk. Als ik echt hardop mag wegdromen, dan is het mijn ultieme doel om in de Premier League aan de slag te gaan. Mijn favoriete club is Manchester United.” En ook zij spelen in een rood shirt… (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.