Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Kortrijk

De Sint-Michielsbeweging zat de voorbije weken niet stil en hielp verder gezinnen die het moeilijker hebben. "De werking moest ook grondig aangepast worden, want de mensen kunnen niet meer langskomen", luidt het.

Een baard, een stevige portie tatoeages en een Italiaanse link zonder er echt eentje te zijn. Wie Myke Fiorine voor het eerst tegen het lijf loopt, vervalt al snel in het hokjesdenken en zijn postuur doet al snel denken aan die van een vechtersbaas. Al snel blijkt dat het imago lichtjaren van de realiteit verwijderd ligt. Maak kennis met deze vader van drie en zijn zoektocht naar een boerderij.

Heel wat jongeren beschikken jammer genoeg niet over een eigen laptop om in coronatijden thuis lessen te volgen of taken te maken. Daarom schonk hr-dienstengroep Liantis er 204 aan Digital For Youth, dat ervoor zorgt dat de laptops terechtkomen bij de jongeren die er het meest nood aan hebben.

Omdat iedereen door de coronacrisis nu geïsoleerd leeft, besloot Xavier Holvoet, educatief medewerker bij FMDO vzw, een vrijwillig engagement op te nemen voor het opstarten van een online buddyproject. "Het project wil niet alleen staan, maar een aanvulling zijn op de vele mooi burgerinitiatieven die er al bestaan in Kortrijk", verduidelijkt Xavier Holvoet.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.