Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Kortrijk

Thibe Deseyn (16), de Belgisch-Zwitserse ski-alpiniste die eerder deze maand zowel een gouden en een zilveren medaille won op Olympische jeugdspelen in Lausanne werd dit weekend nu ook Zwiters kampioen.

Afgelopen week werden de concrete plannen voorgesteld voor de Reepbrug in Kortrijk. Die voetgangers- en fietsbrug moet tegen 2020 de hoek van de Burgemeester Schinkelstraat en de tip van het Buda-eiland verbinden. Opvallend: de brug zal 60 meter lang zijn en krijgt een fietslift, je hoeft je dus geen weg omhoog te puffen zoals bij de Collegebrug even verderop.

Het West-Vlaamse duel tussen KV Kortrijk en Club Brugge leverde spektakel op. Club kwam 2-0 voor, maar Kortrijk voetbalde goed mee en werkte de dubbele achterstand weg. De thuisploeg was niet onder de indruk van de twee goals en maakte nog in de eerste helft via Mboyo de aansluitingstreffer. Meteen na de rust werkte nieuwkomer Terem Moffi na een sterke rush op links de 2-2 in doel. Daarna ging vooral Club nog op zoek naar de winning goal, zonder succes.

Geïnspireerd door de tentoonstelling 'Textiel in verzet' trokken 14 Kortrijkse fotografen en evenveel Kortrijkzanen met migratieachtergrond met elkaar op. Dit resulteerde in de fototentoonstelling 'Textiel in verbinding' en vier opgenomen verhalen rond textiel in hun land.

We zijn nog maar twee speeldagen ver in de terugronde en bovenin is alles samengevloeid. Nadat San Siro Boys Deftinge direct de leidersplaats moest inleveren, geraakte kersvers leider Indulek Erwetegem vrijdag niet voorbij Traiteur Kortrijk.