Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Kortemark

Op zesjarige leeftijd liet hij zich al inspireren door de zelfgetekende weerkaarten van Armand Pien. Vijftig jaar later is Koen Cappelle zelf de Kortemarkse weerman. Ook ver buiten de gemeente volgen heel wat mensen op www.weerstationkortemark.be het reilen en zeilen van het Kortemarkse klimaat.

Op 16 maart opent het nieuwe woonzorgcentrum en de assistentiewoningen De Bottelarij op de Markt van Kortemark. "De werken zitten in de eindfase", zegt toekomstig directeur Els Defauw. Kortemark krijgt er ook een nieuwe straatnaam bij.

Al een paar dagen is men in Kortemark in de ban van tal van mysterieuze banners die langs de weg opgesteld werden. Daarop een website, een hand die een rockteken maakt, maar verder niks. Er is duidelijk iets muzikaals op til in de gemeente en daarvoor richtten we onze pijlen op de Dreambeats-organisatie met de vraag of zij daar voor iets tussen zitten.

In het KBC-kantoor op de Markt in Kortemark is alle schade opgeruimd nadat een 46-jarige bestuurder in zijn wagen zondagochtend tegen de gevel van de bank reed. Het kantoor is wel terug toegankelijk voor de klanten. Nu blijkt er toch een automaat buiten werking te zijn.