Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Koolskamp

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Willy Jodts (79) is al enkele jaren weg uit Koolskamp. Hij verliet zijn stek in de Steenstraat en woont, na een oponthoud in Roeselare, nu in het naburige Pittem. Maar zijn naam klinkt nog altijd als muziek in de oren bij de bevolking in Koolskamp. Op het Sint-Ceciliafeest brengt de hele harmonie een ovatie aan de jubilerende muzikant.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Kunstenaar Marc Vanhecke stelt op 12 en 13 december zijn eerste boek voor: 'Metalicum'. "Een kijkboek met foto's van tal van metaalsculpturen uit mijn kunstenaarscarrière van de voorbije 20 jaar", zegt Marc, wiens doorbraak er definitief kwam toen hij voor de eerste keer een trofee voor de E3-prijs in Harelbeke mocht maken.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?

De 14-jarige Joppe Joije is bezig aan zijn eerste seizoen bij de nieuwelingen in het veld. De Koolskampenaar, die lid is van Tomabel-Inofec CT, amuseert zich enorm en hoopt dit seizoen eens op het podium te kunnen staan.

Een op zijn zachtst gezegd opmerkelijk tafereel in het Ardooise gemeentehuis, afgelopen zaterdag 23 november. Daniël Leman en Eline Bibauw stapten er in het huwelijksbootje, maar kozen voor een wel erg in het oog springende outfit. Het koppel daagde op als Sinterklaas en Zwarte Piet en beloofde elkaar zo eeuwige trouw. "Het resultaat van een weddenschap, maar we hebben er zeker geen spijt van", glundert het kersverse echtpaar.