Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Knokke-Heist

'De Gezondheid gaat boven alles'. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen van Knokke-Heist besloten om de grootste publieksevenementen tot 31 augustus te schrappen. De deur blijft wel open voor een aantal kleinere evenementen. "Wanneer de federale maatregelen het toelaten, zal de gemeente beslissen of sommige kleinere evenementen nog kunnen plaatsvinden", klinkt het.

Het bibteam van Knokke-Heist is sinds de coronacrisis achter de schermen creatief en intensief aan de slag. Het resultaat mag er zijn! Vanaf maandag 6 april bedient de bib jong en oud op z'n corona's: met afhaal-dienstverlening. Er komt een afhaaldienst in sportcentrum De Stormmeeuw in Knokke en filiaal De Buze in Heist.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Geef Elodie Gabias (22) een camera en er gebeurt gegarandeerd iets grappigs. Ze noemt zichzelf een 'vetrolmodel' en promoot body positivity op Instagram met alles wat ze heeft en kan. Door zichzelf niet al te serieus te nemen, tovert ze sowieso een glimlach op je gezicht. Sinds de start van de coronamaatregelen ligt haar focus meer dan ooit op de zon. Zeker nu die het begint te halen van de winter. "We hebben allemaal nood aan die positieve vibes. Er is de quarantaine, ja, maar er zijn nog zoveel mooie dingen!"

'Kik, jis daar nu weere die veugle.' Het is maar een van de vele hilarisch herkenbare zinnen die West-Vlaamse moeders zeggen die Jietse Pauwaert bundelde in al even hilarische filmpjes op Twitter en Instagram. Ook nu, tijdens de coronaquarantaine, blijft Jietse inspiratie vinden in zijn omgeving. "We zitten er allemaal in, dus het is sowieso heel herkenbaar voor iedereen. Al denk ik toch dat de meeste mensen corona zus, quarantaine zo ondertussen wel beu zijn."

Dit weekend start normaal de paasvakantie, in andere jaren het eerste grote toeristische rendez-vous aan de kust. Maar dit jaar wordt de paasvakantie een toeristische flop." Burgemeester Léopold Lippens van Knokke-Heist schrapte meteen alle evenementen voor het hele jaar, toerismebedrijf Westtoer wil zo ver niet gaan.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist roept alle inwoners op om géén gebruikte mondmaskers, wegwerphandschoenen of papieren zakdoeken op straat te gooien. De voorbije dagen werd de reinigingsdienst verschillende keren geconfronteerd met agressieve reacties wanneer ze de vervuilers attent maakten op hun gedrag. "Behandel onze medewerkers alstublieft met respect", roept de gemeente op.