Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Knokke-Heist

Voor de tweede maal organiseert de Missiekring Knokke-Heist op zaterdag 8 februari om 14 uur een veiling van kunstvoorwerpen, curiosa en verzamelobjecten. Men hoopt minstens 1.000 euro voor het goede doel op te halen.

Het strand van Knokke zal niet meer veranderen in een luchthaven. Het gemeentebestuur trekt definitief de stekker uit de Zoute Air Trophy, waarbij vliegtuigjes opstegen en landden vlak voor de kustlijn. "Als we alles tot in de details wilden verzorgen, was het financieel risico te groot. We waren té afhankelijk van het weer", zegt schepen Jan Morbee.

De kraamafdeling van het AZ Zeno is een van de vijf West-Vlaamse kraamklinieken die volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) te weinig bevallingen heeft om kostenefficiënt te zijn. Toch is algemeen directeur Frank Lescrauwaet niet van plan zijn kraamafdeling op te doeken. "Het is te gek voor woorden. Maar dat hebben ze intussen zelf ook al een beetje ingezien", zegt hij.

De 43-jarige organisator van een verjaardags- en openingsfeest in een nieuwe loods langs de Nijverheidslaan in Ledegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken, omdat hij de loods ter beschikking stelde voor druggebruik. De ochtend na het feest zakte een 23-jarige gast uit Knokke-Heist in elkaar. Hij stierf aan een overdosis drugs.

Ter voorbereiding van de aanleg van de rotonde op het kruispunt N49 Natiënlaan x N349 Kalvekeetdijk in Knokke-Heist, worden de laatste voorbereidende werken uitgevoerd. Vanaf de eerste week van februari start de aannemer met sonderingen in de bermen en met het rooien van bomen. De eigenlijke werken starten vermoedelijk nog vóór de start van het bouwverlof.