Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Knokke-Heist

De politie van Knokke-Heist heeft afgelopen nacht bijstand moeten vragen van omliggende korpsen om de uitgaansbuurt te ontruimen. De overlast houdt al enkele dagen aan en wordt vooral veroorzaakt door Nederlanders die in de kustgemeente komen logeren en feestvieren. Burgemeester Lippens heeft al een oplossing, maar die wil hij nog niet bekend maken.

De dienst Toerisme van Knokke-Heist heeft sinds kort een eigen webshop. Daar vind je een aantal leuke en stijlvolle gadgets met een verwijzing naar de gemeente: van babyrompertjes over een hoesje voor je smartphone tot de bekende mondmaskers.

Vandalen hebben maandagnacht schade aangericht op het strand van Knokke-Heist. Bij strandbar Coconut Beach sneuvelde een verdwaalpaal en verder raakten nog drie cabines beschadigd.

Knokke-Heist is sinds deze week een opvallende pop-up rijker. Het Antwerpse bedrijf Billion Avenue installeerde langs de Kustlaan de eerste juwelenautomaat in ons land. "Volledig coronaveilig én ideaal voor wie last minute nog een leuk cadeautje zoekt", zegt zaakvoerder Julie Deaulmerie.

"Ik wil mijn beroep coronaveiliger en tekende beroep aan bij de Raad van State tegen de 2 laatste beslissingen van de Veiligheidsraad", dat laat Hot Marijke weten in een brief. Ze krijgt geen antwoorden op haar vragen die ze via haar raadsman stelde aan enkele ministers.

Een handvol bankkantoren van BNP Paribas Fortis verdwijnt de komende drie maanden uit het West-Vlaamse straatbeeld. De filialen zullen fusioneren met nabijgelegen kantoren. "We garanderen dat mensen maximum een kwartier moeten rijden om een kantoor van BNP Paribas Fortis te vinden", klinkt het bij de bank.

Vrijdagmorgen even over 8 uur brak er brand uit in een duplexappartement op de hoek van de Patriottenstraat en de Anemonenlaan in Knokke-Heist.

Met de Shoppingweek, die op zaterdag 4 juli van start gaat, heeft het gemeentebestuur van Knokke-Heist een extra randparking voor een 250-tal wagens voorzien in de weide tussen de Knokkestraat en het sportcomplex Sportoase in Duinenwater.

Van 4 tot en met 12 juli wordt er voor de allereerste keer een stijlvolle Shoppingweek georganiseerd in Knokke-Heist. Wij praatten met Kris Demeyere, schepen voor Lokale Economie, over de impact van de coronacrisis en de inspanningen om de lokale handel en horeca snel weer op de kaart te zetten.

Een zwaar verkeersongeval haalde begin februari het leven van hondengeleider Björn De Waele (42) overhoop. Het verlies van zijn oogappels, politiehonden Drago en Blue, tijdens een verkeersongeval liet geen enkele dierenliefhebber onberoerd. Op de eredienst waren hondengeleiders van over heel het land aanwezig. Ondertussen werkt Björn aan zijn comeback met de Mechelse herder Diesel. "Diesel verzet mijn gedachten en geeft me de moed om door te gaan."