Vrijdag 23 oktober, 2020

Nieuws uit Knokke-Heist

Met de voorstelling 'Van Corsari tot Appermont' brengen Jackobond en haar sidekick Bastien een wervelende reis naar het verleden. Slechts 100 gelukkigen kunnen de muzikale topvoorstelling live volgen. Geen nood. Via livestream maak je straks vanuit je woonkamer deel uit van het online publiek in Cultuurcentrum Scharpoord. Een primeur voor Vlaanderen!

De toren van Jean-François Fourtou, destijds gerealiseerd voor de kunsttriënnale Beaufort, had schade opgelopen door vochtinsijpeling. De houten panelen die aangetast waren, werden vervangen en geschilderd. De herstellingswerken werden uitgevoerd in opdracht van provinciaal toerismebedrijf Westtoer.

Een 47-jarige man uit Knokke-Heist is door de Brugse strafrechter opnieuw tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor bezit en verkoop van heroïne. Peter D. liep in het verleden al meerdere forse veroordelingen op voor drugsfeiten.

In de West-Vlaamse ziekenhuizen zijn vanaf maandag 112 covid-bedden voorzien op intensieve zorgen. Deze week werd een 30-tal daarvan bezet. Maar het aantal coronapatiënten stijgt snel. In Ieper worden al niet-dringende zaken uitgesteld, andere ziekenhuizen zijn dat van plan. "Het personeel wordt een kritische factor", klinkt het in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende.

De clubs in eerste nationale waren zelf vragende partij om tijdelijk niet meer te moeten voetballen, deze middag ging de KBVB in op die vraag. Er wordt nu tot en met 8 november niet gevoetbald. Dat betekent meteen ook dat de derby tussen Mandel United en Winkel Sport van komende zondag niet plaatsvindt. R. Knokke FC moest normaal de verplaatsing naar Dender maken.

Een 45-jarige man is in beroep bestraft met 30 maanden cel omdat hij drugs verkocht aan een vrouw uit Knokke-Heist. Die raakte na inname daarbij verlamd. Een man die beschuldigd werd van schuldig verzuim, werd vrijgesproken.

De cijfers over het aantal besmettingen onder bewoners van woonzorgcentra in onze provincie zijn op zijn zachtst gezegd onrustwekkend te noemen. Dinsdag bleken 291 bewoners positief te hebben getest, bij 173 anderen is een vermoeden van een coronabesmetting. Ruim één derde van de besmette rusthuisbewoners op dit moment in Vlaanderen verblijft in een van de West-Vlaamse woonzorgcentra.

Sinds de lancering van het digitale burennetwerk Hoplr in Knokke-Heist sloten al 3.637 gezinnen zich aan op het buurtnetwerk. Dat is bijna 1 op 4 van de huishoudens. Om nog meer inwoners en tweedeverblijvers te overtuigen om zich aan te melden op het platform, zal het gemeentebestuur binnenkort Hoplr-broodzakken verdelen.

In de zaak van een vechtpartij op de kerstmarkt in Knokke-Heist heeft de Brugse strafrechter nog geen uitspraak gedaan. Een 47-jarige frietkraamuitbater uit Oudenburg ging door het lint toen zijn zwangere dochter verbaal werd aangevallen. Het slachtoffer heeft door de vuistslagen last van geur- en smaakverlies, maar dat wil de rechter verder laten onderzoeken.

Het coronavirus is overal in onze provincie, maar zeker in de woonzorgcentra is het opnieuw alle hens aan dek. Afgelopen weekend kwam het totaal aantal positieve tests in de West-Vlaamse voorzieningen op maar liefst 301 bewoners en 246 personeelsleden te liggen. Daarmee zitten we in West-Vlaanderen opnieuw op het niveau van begin april.

De West-Vlaamse ziekenhuizen zagen het aantal coronapatiënten in een week verdubbelen. Maandag lagen er 183 patiënten in onze ziekenhuizen, vorige week maandag 90 patiënten. 25 patiënten liggen op intensieve zorgen. De vrees voor wat nog komt in onze ziekenhuizen is groot.