Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Klerken

Tranen van vreugde, trillende handen en oprechte knuffels. De verrassing die Claudine Despeghel uit Klerken in petto had voor haar meter Andrea Bogaert maakte heel wat emoties los. "Ze doen alles - letterlijk alles - voor hun dochter en de rest van onze familie. Ondanks alle tegenslagen. Dat verdient echt een bloemetje."

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

De presentatie van het meerjarenplan op de Houthulstse gemeenteraad donderdagavond zorgde niet voor het verwachte vuurwerk vanwege de oppositie. Filip Vanhevel (N-VA) klaagde wel over de verhoging van de algemene gemeentebelasting, terwijl Karine Vanthuyne (N-VA) ontgoocheld was dat er zo weinig energiebesparende maatregelen genomen worden.