Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Kanegem

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

De mooiste tijd van het jaar, zo worden de eindejaarsdagen vaak bestempeld. Ook deken Filiep Callens geniet met volle teugen van de kerstperiode, maar hoopt tegelijk dat de échte boodschap van Kerstmis niet verloren gaat. "Het gaat om meer dan enkel lekker eten en pakjes uitwisselen", stelt hij. "Kerst is een feest van verbondenheid."

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Pieter Breyne, gezicht van Tielt Kernwinkelgebied en samen met zijn vrouw Inge Derijcke van De Kamenier op de Markt, staat op de drempel van wat een bijzonder goed gevuld jaar wordt. De conceptstore verhuist naar de Kortrijkstraat en samen met de collega's van het handelaarscomité wil Pieter zijn stempel drukken op de winkelstraten. "Voor 2020 wens ik dat de Tieltenaar onze winkelstad wat meer in de armen sluit."