Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Kachtem

Een nieuw schoolgebouw dat paalt aan de oude gebouwen van de Sint-Vincentiusschool in Kachtem werd officieel geopend. De school krijgt zo 300 vierkante meter extra ruimte.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

Simen Ver Eecke (14) heeft de overstap van de aspiranten naar de nieuwelingen vlot verteerd. De Kachtemnaar van Tomabel-Inofec Cycling Team eindigde al verschillende keren in de top tien en veroverde zilver op het provinciaal kampioenschap in Zarren.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Fans van Lego moeten dit weekend massaal naar 't Sok in Kachtem. Voor het tweede jaar op rij organiseert Basketbalclub Spie 'Bricks and Basket', een grote Legobeurs. Het hele weekend lang kan je er prachtige Legowerken bewonderen, Lego kopen en ook prijzen winnen.