Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Izenberge

Didier Millecam heeft de Krakverkiezing gewonnen. Hij is lid van De Alveringemse Harten, een klein team dat geld inzamelt voor de Stichting tegen Kanker. "Hier zit een heel gelukkig team", zegt Lies Deman. "Want met Didier en Dominique Lehoucke hebben wij eigenlijk twee Kraks."

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?

Jan Bouttry (52) en Natalie Blanckaert (44) hadden zich de viering van hun zilveren huwelijksjubileum, samen met hun dochters Sofie (19) en Zoë (16), heel anders voorgesteld. Drie jaar geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht. Jan verdiende de kost als zelfstandig loodgieter en als eerste sergeant bij de vrijwillige brandweer zette hij zich in bij talloze interventies. Tot plots de eerste symptomen van de genadeloze spierziekte ALS opdoken. Vandaag is Jan volledig aangewezen op hulp van anderen.