Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Izegem

Twee koppels uit Roeselare riskeren voor de rechtbank in Kortrijk celstraffen tot 40 maanden en boetes van 24.000 euro voor jarenlange verkoop van kilo's cannabis, cocaïne en xtc. De openbare aanklager wil ook zo'n half miljoen euro drugsgeld verbeurd verklaard zien. Drie beklaagden zitten al ruim een jaar in de cel.

Na een kwalijke val in museum Eperon d'Or in Izegem is voormalig directeur van Instituut Heilige Kindsheid in Ardooie en ervaren stadsgids José Naert (73) maandagavond in het ziekenhuis gestorven. "Vol ongeloof bij het onverwachte verlies van een zeer geëngageerd iemand", zo wordt bij heemkundige kring Ten Mandere gereageerd.

Momenteel heeft Pieter Ramboer, CEO House of Entertainment, het méér dan druk met de Pop-Up Concerten met artiesten zoals Clouseau, Nick & Simon, Hooverphonic, Dana Winner, De Romeo's, Glennis Grace, Willy Sommers, Christoff..., die sinds donderdagavond 2 juli worden gehouden in het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs. Pieter staat niet graag in de schijnwerpers. Hij werkt liever achter de schermen. "Onze taak is entertainment te brengen naar de mensen, niet zelf het entertainment te zijn." Voor de Krant van West-Vlaanderen maakt hij echter een uitzondering. Pieter heeft immers een heel belangrijke link met West-Vlaanderen, want hij heeft Izegemse roots. Zelf woont Pieter met zijn gezin in Oost-Vlaanderen.

Serge Vermeersch (65) ken je misschien nog van Serfiko, het bedrijf dat onder meer glasbedrukking deed en ondertussen plaats ruimde voor drie woningen. Ondertussen woont hij al een tiental jaar op De Wezehoeve in Emelgem. Van daaruit verdeelt hij onder meer zijn ambachtelijk gerookte zalm. Deze zomer opent hij in zijn zaaltje en de terrassen er rond een pop-up eetcafé.

Groen reikte de Groene Pluim uit en visspeciaalzaak Aqua Fish viel daarbij in de prijzen. Om de voedselverspilling tegen te gaan, tekende de zaak in op het initiatief Too Good To Go. "Ik gooi niet graag iets weg en daarom is TGTG een handig alternatief", vindt uitbater Cindy Braeckevelt.

Izegem heeft straks drie zomerbars. Na Kastello (kasteel Ter Wallen) en Den Hof (kasteel Blauwhuis) zal in de Vijfwegenstraat 30 tussen Karizma en Patjes Pub straks een strand gecreëerd worden. De zomerbar zal als Ibizegem door het leven gaan.

Eerst de coronacrisis en dan de blauwalgen. Voor het derde jaar op rij. Maar Wouter Pattyn van de Izegemse Watersportvereniging (IWV) blijft vooral positief. "We passen ons aan door de activiteiten anders in te plannen. Maar we hebben vooral een bloeiende vereniging. Met 250 leden waarbij heel wat jeugd, maar ook een iets oudere generatie. In 't Schroefke hebben we hier onze uitvalsbasis met het mooiste terras van Izegem."

Verschillende Izegemse verenigingen krijgen via het overkoepelende project Verenigd voor het Klimaat de kans op een energiescreening in hun gebouwen. Op die manier krijgen ze zicht op waar we ze nog besparende maatregelen kunnen uitvoeren. Zo kregen onder andere de scouts, Chiro, FOS Jakketoes en Fanfare Vrede & Eendracht al plaatsbezoeken.

Omdat de voorbije weken voor heel wat gezinnen intens waren, wil het Izegemse Huis van het Kind hen tijdens de coronaperiode niet vergeten. Daarom schenken ze alle kinderen, die in de stad wonen, een pretpakket. Die werden donderdagnamiddag samengesteld door ruim dertig vrijwilligers van het initiatief #Izegemhelpt.

Twee weken geleden verloor de in artiestenmiddens bekende Roeselaarse theatertechnicus Dave Werbrouck (44) de strijd tegen spierziekte ALS. Ex-collega Vincent Holvoet uit Izegem was van plan een fietsrit als benefiettocht voor zijn vriend te rijden, maar maakt er nu postuum een laatste eerbetoon van. Hij rijdt nu zondag 550 kilometer langs de grenzen van het oude graafschap Vlaanderen.