Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Ingooigem

Vanaf september 2020 zal Debbie Vandenberghe zetelen in de Anzegemse gemeenteraad namens de meerderheidsfractie Inzet. Raadslid Nathalie Kint neemt ontslag en geeft de fakkel door omdat zij door persoonlijke ambities keuzes moet maken. Jean-Marie Vandenheede zal Debbie Vandenberghe opvolgen in het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Eventorganisator Bram Defoirdt kreeg vijf klassen op bezoek van de vrije basisscholen in Ingooigem en Vichte in 't Vossenhol op Tiegemberg. In overleg met de scholen organiseerde hij een welgekomen dagje ontspanning voor zo'n honderd kinderen om het schooljaar in schoonheid af te sluiten.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Na de opening van de kleuterscholen begin deze week, gingen vandaag de lagere schoolpoorten open voor alle leerlingen. De officiële heropstart is maandag, maar vandaag konden de scholen al een dagje proefdraaien. Voor de lagere schoolkinderen van de vrije basisschool in Ingooigem, verliep dit niet op de gebruikelijke manier. Zij ruilden hun kleine klaslokalen in voor een ruimere locatie die de parochie ter beschikking stelde tot het einde van het schooljaar.

Terwijl er de laatste jaren in Anzegem heel wat speelpleintjes voor kinderen worden geplaatst, blijven de jongeren die een uitlaatklep in het skaten vinden op hun honger zitten. Bert Teughels en Ann Waelkens, twee ouders van skaters, willen dit tij nu definitief keren.

Op vrijdag 22 mei kwam het verlossende nieuws voor de jeugdbewegingen dat ze op kamp kunnen. Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) kondigde daarbij heel wat regels aan. De afgelopen week sprokkelden we een aantal reacties van een aantal Anzegemse jeugdbewegingen.

Het Vlaams agentschap Natuur en Bos waarschuwt donderdag voor verhoogd brandgevaar in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De risicofase wordt er opgetrokken van geel naar oranje.

Vlaanderen overweegt de tarieven van de waterfactuur bij te sturen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gevraagd samen met de watermaatschappijen en andere betrokkenen verschillende pistes uit te werken.

De openbare speeltuinen mogen vanaf woensdag weer open voor kinderen tot 12 jaar. De gemeentelijke, provinciale en regionale overheden mogen zelf beslissen of hun buurtspeeltuinen in open lucht en grote speeltuinen in parken weer open kunnen, zo schrijft het Crisiscentrum in een update van veelgestelde vragen over het coronavirus.

Vanaf dinsdag kunnen studenten terecht op de bovenste verdieping van de Ansold (Landergemstraat 1) om samen te blokken. In de lokalen van het Deeltijds Kunstonderwijs kunnen ze een plekje reserveren in de gemeenschappelijke studeerlocatie.