Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Ieper

IVVO, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor de inzameling, verwijdering en verwerking van afval in de Westhoek en Westkust, schenkt meer dan 500 pakketten, die bestaan uit een P3 mondmasker, handschoenen en een wegwerpoverall, aan het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper en az West in Veurne.

De jongens van Mark My Way zijn terug en hoe. Op 10 april verschijnt hun eerste full cd 'Thin The Herd' uit op drie verschillende labels. Vorige week lanceerden ze met de straffe videoclip van 'Spread Too Thin' alvast een veelbelovend voorproefje. Het is duidelijk dat de Ieperse hardcoremetalgroep grote ambities koestert. "Onze cd wordt wereldwijd verkrijgbaar", zegt Gillian Coussens.

Sterren en muziek, dat zijn de twee dingen die Jan Claus (56) tot rust brengen. Met de oprichting van de Vort'n Vis in 1989 haalde hij alvast zijn favoriete muziek naar Ieper, terwijl hij met zijn AstroMobiel de scholen afschuimt om jongeren warm te maken voor astronomie. Maar Jan is vooral iemand met een uitgesproken mening.

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma's als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. "Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik elke week een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming", aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In deze aflevering babbelt Stefanie met Kim Lefevre over 'In mijn tijd was 't beter' en 'De kat is allergisch'.

Nooit eerder zou onze provincie met zoveel kansen op medailleoogst naar de Olympische Spelen van 2020 getrokken zijn, maar de coronacrisis heeft daar anders over beslist. Voorlopig dan toch. Het zal in 2021 moeten gebeuren in Tokio. Welke invloed heeft dat op de kansen van Emma Plasschaert en co? Een overzicht.