Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Ieper

Ieper is vandaag het centrum voor de judo-jeugd. Niet minder dan 312 judoka's uit 37 West-Vlaamse clubs treden vandaag aan om een selectie af te dwingen voor de regionale kampioenschappen die binnen een tweetal weken doorgaan.

De vernieuwde stelplaats van De Lijn in de Haiglaan in Ieper werd officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters, burgemeester Emmily Talpe en Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

Ei zo na leed Melco Ieper dit weekend de eerste nederlaag van het seizoen maar dat was buiten Mattias Paelinckx gerekend. Met nog 30 seconden te spelen scoorde hij het winnend punt op een vrijworp. Melco won zo op Melsele met 95-96.

In Ieper werd het sluitstuk van het initiatief Ieper2050 voorgesteld: een klimaatplan voor Ieper. Het project Ieper2050 werd in 2019 in het leven geroepen met als doel toe te werken naar een klimaatneutraal Ieper in 2050.

De oudste en enige nog bewaarde Ieperse stadspoort komt in de steigers te staan. Het bouwsel dat de Majoorgracht met de Kasteelgracht verbindt is ten prooi gevallen aan betonrot en krijgt nu een grondige facelift, goed voor een kostprijs van 145.605 euro. Tijdens de werken zal er wel nog doorgang mogelijk zijn.

Toen Emmie Declerck vijf was, trok ze voor het eerst met haar ouders op zomervakantie naar Valencia. Erasmusstudies deden haar jaren later terugkeren naar de universiteitsstad. In 2006 verhuisde ze naar Barcelona en een jaar later naar San Sebasti√°n in Spaans Baskenland, waar ze onlangs twee reisgidsen over schreef.