Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Ichtegem

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

In de dorpskern is er al langer een tekort aan publieke parkeerplaatsen. Het vormt al vele jaren een bron van ergernis voor de lokale bewoners. Het bestuur van Ichtegem wil nu grond in het centrum van Bekegem aankopen om er 35 tot 40 nieuwe parkeerplaatsen te realiseren.

Sabine Vanmassenhove (52) uit Ichtegem kreeg, na een lijdensweg van meer dan drie jaar, op 19 mei 2016 een paar nieuwe longen. Sindsdien wordt haar gezondheidstoestand, net als bij andere mensen die een longtransplantatie ondergaan hebben, heel goed opgevolgd. Door de coronacrisis krijgen deze mensen heel wat extra beperkingen opgelegd.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Bloemiste Karine Sanders uit Eernegem schenkt duizenden bloemen aan twee instellingen en een rusthuis. De bloemenwinkel moest noodgedwongen de deuren sluiten en de bloemen waren anders verloren. "Ondanks de crisis was dat toch een gelukkig moment", zegt ze.

In de rusthuizen is het deze dagen alle hens aan dek. Al het mogelijke wordt gedaan om het coronavirus buiten te houden, maar ook om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Eline Pollet (33), directeur van Hof Demeersseman in Ichtegem, houdt het hoofd koel. "Het is een enorme uitdaging, maar we zeggen: komaan! We kunnen dit met ons team."

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.