Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Ichtegem

Jonas Bonny (31) uit Eernegem is vrijdagnacht verongelukt in de Zedelgemsesteenweg. Hij verloor er de controle over het stuur, waarna zijn auto over de kop ging. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De nominatie voor Krak van de gemeente Ichtegem had Isabelle Bussche niet zien aankomen en gezien haar sterke tegenkandidaten dacht ze maar weinig kans te maken. Het gegeven dat ook vorig jaar de Krak van Ichtegem uit Bekegem kwam, deed alleen maar die indruk versterken.

Het is de vraag van 1 miljoen. Wie kwam in 2016 als eerste met de naam Planeet 9 op de proppen? De astronomen of de sterren van de rockband die op zaterdag 15 februari zaal Club de B willen platspelen? "Wij", laat zanger Rien Deleu er geen twijfel over bestaan. "De wetenschappers hebben de naam van ons afgekeken."

Maandag 13 januari was een zwarte maandag voor het verkeer in Eernegem. De files die er waren ten gevolge van werken in de Aartrijkestraat, Oostendesteenweg en Zedelgemsesteenweg veroorzaakten een ongekende chaos die zelfs in Ichtegem voelbaar was.