Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Ichtegem

Omdat de jaarlijkse zomeruitzendingen aan zee van Radio 2 gedwarsboomd worden door het coronavirus zochten de medewerkers van Radio 2 naar een alternatief. Dat alternatief wordt geleverd door de Radio Lady Bikers. Vandaag hielden ze halt aan koffiebranderij Het Torenhof.

Timothy Veryser (23) uit Eernegem gooide vorige week hoge ogen toen hij het verlossende antwoord gaf in de finale van het Canvas-programma Campus Cup. Timothy was eerder al te zien in Blokken en Belgium's Got Talent, als operazanger. "Vooral voor onze kunstrichtingen was het een overwinning."

2019-2020 was het allerlaatste schooljaar van Karin Vandekinderen (59). Ze gaat na ruim 39 jaar als peuterjuf met pensioen. Van die termijn spendeerde ze liefst 38 jaar in VBS De Schatkist, in hartje Ichtegem. Na al die jaren heeft ze dan ook vele peuters weten ouders worden en hun kinderen, op hun beurt, in haar klasje gehad. Ze bleef al die tijd haar principes trouw en zorgde er in de eerste plaats voor dat al haar peuters zich in haar klas thuis voelden.

De Brugse politierechter heeft een 24-jarige man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar met uitstel, voor een ongeval in Ichtegem, waarbij de 20-jarige Emilie Stevens op het leven kwam. De bestuurder reed te snel, had gedronken en beschikte slechts over een voorlopig rijbewijs.

Comedian en publieksopwarmer Jarno Boone wil de muziekwereld bestormen. De 25-jarige Eernegemnaar brengt met 'I Wish We Could Go Back' zijn allereerste single uit. "De enige manier om nu mensen te bereiken, is muziek maken. Zelfs het coronavirus kan dat niet tegenhouden."

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Op 2 juni opende Joyce Peeters (40) haar eigen zaak in de 's Gravendriesschelaan in Eernegem. Ze vormt er een gezin samen met haar partner Griet Hermans (41) en hun kinderen Lennert (5) en Haily Eeckeloo (8). De officiële opening van haar zaak was gepland in het weekeinde van 18 en 19 april. Maar daar stak corona een stokje voor.

Een 77-jarige dame schenkt liefst 8 hectare landbouwgrond in Ichtegem aan een stichting voor biolandbouw. Een godsgeschenk, zeker als je weet dat de grond bijna een half miljoen euro waard is. Enige voorwaarde: de stichting moet zelf de schenkingsrechten van 38.000 euro betalen. Daarom start het nu een crowdfunding. "Dit stukje grond moet uit de handen van speculanten blijven", klinkt het.

Katrien Van der Plas (21) uit de Hugo Verrieststraat in Ichtegem, die in het gewone leven in de Okay in Jabbeke werkt, is finaliste van de Miss De Luxe verkiezing. Ze is de enige finaliste van de kustregio.

Het Vlaams agentschap Natuur en Bos waarschuwt donderdag voor verhoogd brandgevaar in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De risicofase wordt er opgetrokken van geel naar oranje.