Maandag 6 april, 2020

Nieuws uit Hulste

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

De Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners, onder wie Yves Lampaert, zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van Vlaanderens Mooiste tegen elkaar rijden. DeRonde2020 is vanaf 15.30 uur te zien op Eén.

Net zoals zoveel goede producties moest ook MAMMA MIA! de deuren sluiten. Vanaf 14 augustus worden de voorstellingen hernomen. Hopelijk moet de organisatie dit terug niet verplaatsen, anders zou dat opnieuw een ramp zijn. Floris Devooght - afkomstig uit Hulste - was regie-assistent voor de musical MAMMA MIA!. Hij werkte aan de zijde van regisseur Stany Crets. Een hele eer !

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Eind februari werd Yves Lampaert (28) nog tweede in de Omloop en leek hij één van de kanshebbers op winst in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Drie weken later zijn beide monumenten afgelast, is van koersen voor langere tijd geen sprake meer en neemt de profwielrenner van Deceuninck-Quick.Step een maand vroeger dan voorzien zijn rustperiode. "Hier zullen we over vijftig of honderd jaar nog over spreken, net zoals ze dat indertijd met de Spaanse griep hebben gedaan", aldus Lampaert.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

De regen en de wind van de voorbije weken waren nog spelbreker, maar zeker vanaf april gaan we de luchtballonnen opnieuw zien varen bij mooi weer. Bruno Vanwynsberghe (35) kijkt ernaar uit. Vier jaar geleden moest hij nog de knepen van het vak leren, binnenkort start hij al zijn tweede volledige seizoen als piloot.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.