Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Hulste

In het derde seizoen van het wondermooie 'Down The Road' trekt Dieter Coppens er opnieuw op uit met zes enthousiaste jongvolwassenen met het syndroom van Down. En of ze 'leute' hadden, want twee van de zes reisgenoten zijn afkomstig van West-Vlaanderen. Dieter Coppens geniet nog na: "Het zijn twee sjarels, zunne."

In de kantoren van Deep Bridge in Wilrijk volgde er een officiële kennismaking met een ontbijtbabbel met de complete cast van Mamma Mia ! In aanwezigheid van Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans, Evi Hanssen, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden, Shana Pieters, Michiel De Meyer, Jeroen Van Dyck, Johan Terryn, regisseur Stany Crets en de rest van de crew maakte iedereen ook kennis met het decor. Twee van de aanwezigen hebben ook West-Vlaamse roots, namelijk Shana Pieters uit Kuurne en Floris Devooght uit Hulste.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

In augustus 2017 was Ann-Sophie Duyck (32) op het EK tijdrijden nog goed voor zilver, maar sindsdien bleef de vijfvoudig Belgisch kampioene tegen de klok onder de verwachtingen. Na een heel lange zoektocht kent ze nu echter eindelijk de oorzaak: een vernauwing van de bekkenslagader. Duyck onderging een operatie en hoopt in 2020 weer met haar oude vormpeil aan te knopen.