Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Houthulst

Voetbalclub KWS Houthulst mag de 'kassakeet' die het sinds zijn verhuizing naar de sportcampus al gebruikte, behouden. De gemeente deed nog enkele renovatiewerken aan het lokaaltje, waardoor het voldoet aan alle kwaliteitsnormen.

Zaterdag is het exact één jaar geleden dat de kleine Loïc Depoortere (3,5) in de zwemvijver van zijn ouders in Houthulst is gevallen. De kleuter vocht nog twee weken lang keihard, maar moest op 6 juli 2019 zijn dappere strijd staken. Zijn ouders koesteren de vele goeie herinneringen aan hun zoontje, maar blijven tegelijk met duizend vragen achter. "We hebben ons al ontelbaar keer afgevraagd 'wat als?'. Maar daarmee krijgen we onze Loïc niet terug."

Een medewerker van de technische dienst van Houthulst keek vreemd op toen hij merkte dat de taludglijbaan in de Printaniawijk beschadigd is. Er is duidelijk kwaad opzet mee gemoeid. Een herstelling kost 3.000 euro. "Daardoor kan er nu minder aangekocht worden", zucht schepen Jeroen Vandromme.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) maakte de verdeling van de bijkomende middelen voor Vervoer op Maat bekend. Met zo'n 12 procent van de middelen krijgt Vervoersregio Westhoek het grootste deel de koek. Het geld gaat onder meer naar de uitwerking van de Belbus 2.0.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Op vrijdag 12 juni is het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein voor lokale ondernemers. "Er komt zowel een kmo-park als industriegrond. De interesse is groot: liefst 60 procent van de industriegrond is al verkocht" weet schepen Erik Verbeure.

Voor de rechter in Ieper staan vijf mensen terecht voor zware feiten van vandalisme in het kasteel van Houthulst. De daders leefden zich vrolijk uit, omdat ze dachten dat het kasteel niet meer was bewoond. De eigenaar, een Engelsman die het pand erfde, schrok zich een hoedje toen hij bij een bezoek tussen de ravage van kapotte spullen twee rokende tieners aantrof.

Hoewel KWS Houthulst nog geen beslissing nam of het al dan niet bezwaar aantekent tegen de voorgestelde reeksindelingen lijkt de voorkeur toch te gaan naar de B-reeks in tweede provinciale.