Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Hooglede

Rebecca David en haar familie hebben er een bijzondere vrijdagochtend opzitten. Toen haar vader om 3.45 uur merkte dat de poort van hun twee shetlandpony's openstond, startten ze meteen een massale zoekactie. Amper 300 meter verder werden de twee deugnieten teruggevonden bij vriendjes uit de buurt.

Zondag staat het burenduel tussen KVP Gits en Eendracht Hooglede op het programma. Beide ploegen zijn niet meteen aan een denderend seizoen bezig en vooral Gits zal revanchegevoelens hebben na de 5-0-nederlaag uit de heenronde. Chesney Vandenabeele (Gits)en Niels Devos (Hooglede) hopen zondag op winst.

Het is spannend in Blokken, de quiz op Eén. Kiana Buttiens uit Tienen start vanavond haar elfde aflevering. Doet ze beter dan recordhouder Ewout Leys, die anderhalf jaar terug in 12 afleveringen te zien was? "Stiekem hoop ik van niet", knipoogt huisarts Ewout eerlijk. In de groepspraktijk in Hooglede is het alvast hét gespreksonderwerp.

De bosbranden in Australië, die nu al een tijdje duren, laten niemand onbewogen. De Facebookgroep 'Team Belgium for Australia' heeft inmiddels al meer dan 25.000 leden. Hun focus: naaien, haken en breien voor de duizenden dieren die slachtoffer zijn van de bosbranden. De Hoogleedse Ann Huyghe (49) is inmiddels ook aan het haken. Verder gaf ze zich ook op als drop-offpunt in de buurt, waar anderen hun buidelzakjes, afgewerkte dekens en textiel kunnen binnenbrengen.

Zelfs ervaringsdeskundige Annelies Deketelaere vindt de titelstrijd onvoorspelbaar. De 33-jarige Hoogleedse verpleegster, die afkomstig is uit Torhout en bij Houtland Atletiekclub (HAC) actief is, werkte zich het afgelopen decennium op tot een vaste podiumwaarde.