Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Hooglede

Johan Vanneste (55) is een gekend gezicht in de gemeente. De landbouwer uit de Gitsbergstraat zetelt niet alleen in de gemeenteraad voor Groep 21, hij werd onlangs ook verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur van 'Ingro', een coöperatieve vennootschap van groentetelers.

Café Parnassusberg in de Hogestraat houdt er definitief mee op. Bazin Lisette Serry tapte er op vrijdag 13 maart haar laatste pintjes en heeft nu besloten om niet meer te heropenen. Op die manier verdwijnt alweer een stukje geschiedenis uit Hooglede want er werd al café gehouden sinds het jaar 1800.

Ria Anyca uit Hooglede raakt met haar nieuwste roman Dark Number een gevoelig en ook actueel thema aan: partnergeweld en misbruik. Tijdens de coronacrisis kwam het thema geregeld in het nieuws, omdat het aantal gevallen steeg.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Speelpleinwerking Zoeber staat voor een heuse opdracht. Behalve de coronamaatregelen zorgen ook de aanhoudende werken op de speelpleinsite voor een lastige denkoefening. Toch hebben schepen voor Jeugd Frederik Sap (Allen 8830) en jeugdmedewerker Arne Vangheluwe een ambitieus plan klaar voor een zomervakantie vol speelvreugde.

WZC Ter Linde heeft het coronavirus goed buiten de deuren kunnen houden. Zij maken zich nu op voor een versoepeling van de bezoekregeling. Vanaf zaterdag 13 juni is er een uitbreiding van de huidige terras- en tuinbezoeken.

Een man uit Hooglede is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van twee maanden met uitstel omdat hij racistische berichten op Facebook postte. "Hij plaatste foto's onder een alias en verzon zelf een verhaal erbij", aldus het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia, dat zich burgerlijke partij stelde.