FOTOREEKS: Tussen Kortrijk en Ieper ligt een wereld vol schoonheid

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Sinds een paar jaar maak ik elke dag foto’s, een soort genieten van kleine dingen,” licht Marijke Carpentier haar passie voor fotografie toe. “Ik zoek overal schoonheid, ook tussen alle lelijkheid in. Ik merk dat als ik die deel via facebook, ik veel positieve reacties krijg van fotografen en mensen die meegenieten. Dankzij hen ben ik van plan volgend jaar fotografie te volgen. Het is een mooie hobby geworden waar ik veel plezier aan beleef”.

Woon-werkverkeer

Als we peilen naar haar afkomst, noemt Marijke zichzelf “een grensgeval, afkomstig van Rekkem maar nu een stadsmens in Kortrijk”. “Mijn foto’s maak ik vooral op weg van en naar het werk Kortrijk-Ieper maar ook tijdens vele uitstapjes,” geeft Marijke nog mee. “Ik geef aardrijkskunde in het VTI in Ieper. Dat heeft er weinig mee te maken maar ook daar probeer ik bewondering en verwondering voor het landschap door te geven o.a. aan de hand van foto’s.”

(mlt)

Heb je net Marijke een passie voor fotografie en wil je die in onze rubriek Homo Fotograficus delen met onze lezers? Stuur een mailtje naar lieven.mathys@kw.be.

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief omtrent fotografie in West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.