Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Heuvelland

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Mathijs Dewyn (19) woonde de voorbije vier jaar aan de Zwinebak in Nieuwkerke, maar in november van vorig jaar vertrok hij naar de andere kant van de wereld. "Als 8-jarige al wist ik dat België voor mij wat te klein zou zijn." Mathijs zag in Australië ondertussen hoe het land er in brand stond en leeft daar nu ook volop in coronatijd. "Momenteel zit Australië nog niet in volle quarantaine, iedereen wandelt nog rustig op straat."

Koen Hardeman van Camping de Nachtegaal verkoopt groentepakketten van lokale landbouwers en brengt zo wat vlugger dan verwacht de korte keten op gang. "Het was een denkproces waar we al langer mee bezig waren. Voor de aanvang van de coronacrisis waren we al gesprekken met de gemeente Heuvelland opgestart, plots gaat alles een versnelling hoger."

Het coronavirus houdt ook Heuvelland in de ban en social distancing is ook daar het codewoord van vandaag. "En dat werkt perfect op de fiets", zeggen de Vrienden van de Hellingenroute. "Vandaar onze oproep om lokaal te fietsen en de Ronde van Heuvelland te fietsen." Profrenner Kenny Molly (Cycling Team Bingoal-WB) uit Nieuwkerke is alvast voorstander.

Nadat alle werken in Wijtschate vorige week donderdag werden stilgelegd, werd nu toch een ploeg gevonden om de straten te asfalteren. "De nodige veiligheidsvoorwaarden worden zeker in acht genomen", weet bevoegd schepen Dirk Baekelandt.