Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Heuvelland

In de nieuwe ontvangstruimte van Wijngoed De Monteberg kwamen vrijdagavond de wijnboeren uit de Westhoek samen om hun patroonheilige te vieren. "Met Sint-Vincent is de periode aangebroken om aan de wintersnoei te beginnen," zegt José Lemahieu van Vintage Heuvelland. "We hebben trouwens niet de vent en poupe maar de vin en poupe. We beschikken in 2020 over liefst 50 hectare aanplant."

André Mingneau is de Krak van de gemeente Heuvelland. "Ik ben uiteraard blij en heel vereerd met de verkiezing. Ik vermeld graag dat ook alle andere genomineerden een beetje winnaar zijn. Het zijn stuk voor stuk mensen die iets bijbrengen voor hun straat, hun gemeente of hun vereniging. Ik wil hier wel iedereen die voor me stemde heel erg bedanken, het was fijn om zoveel reacties te krijgen."

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Seulestraat in Nieuwkerke (Heuvelland) de Audi A3 van Lieza Lahousse (25) voor haar woning gestolen. De vrouw doet een oproep naar getuigen. Wie tips heeft, kan bij de politie terecht.

Ruim 160 ondernemers waren gisteren aanwezig op de Nieuwjaarsreceptie van Unizo Heuvelland-Mesen, onder hen ook de nieuwe directeur van Unizo West-Vlaanderen, de Wouter Blomme. "Hier praten we niet over ceo's of managers maar over ondernemers voor ondernemers."

Onder de titel 'Hoe archeologie de geheimen van de WO I-loopgravenoorlog ontrafelt' verscheen in het befaamde magazine National Geographic een reportage waarin het Hill 80-project in Wijtschate wordt genoemd. In het artikel wordt ook een foto van fotograaf Eric Flamand uit Wijtschate gepubliceerd. "Wat wel heel mooi is, ik ben er best trots op."

De prijs voor een burgerlijk huwelijk in Heuvelland werd in 2013 opgetrokken naar 200 euro wanneer het op een zaterdag voltrokken wordt. Hetzelfde tarief wordt nu aangehouden tot en met 2025.

In het gebouw van Muziekcentrum Dranouter is de ontmanteling bezig van het [F] Experience Museum, dat er ruim 15 jaar dienst deed. In de plaats van het [F] Experience Museum komt De Klankmakerij, een kindvriendelijk doe-museum waar je al spelend kennis kan opdoen over muziek en over onze regio. "Voor de aankleding van het museum en de uitwerking kunnen we nog heel wat instrumenten en instrumentenkoffers gebruiken", aldus Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. "Wie een schenking doet, die mag als eerste 'De Klankmakerij' komen bezoeken."

De gemeente Heuvelland vernieuwt de samenwerking met Dranoeter vzw, de organisatie achter o.a. Festival Dranouter, voor de komende drie jaar. Ook zal de gemeente Heuvelland de samenwerking met Muziekcentrum Dranouter vernieuwen. Het contract werd vandaag zondag 12 januari door alle partijen ondertekend op de nieuwjaarsreceptie van Dranoeter vzw.

De U14 van BBCP Heuvelland konden vóór Nieuwjaar de helft van hun tien competitiewedstrijden winnen.