Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Heule

Vorige week werd aangekondigd dat Kortrijk een eigen versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly krijgt. De makers lieten een vakje blanco. Kortrijkzanen konden stemmen op hun favoriete evenement of gebouw, dat zou dan op het bord komen. Het werd een nek-aan-nekrace race tussen de Tinekesfeesten en Guldensporenstadion, die uiteindelijk allebei een vakje kregen.

Stad Kortrijk zoekt professionele investeerders voor de aanleg van 15.000 m² aan in- en outdoor padel- en petanqueterreinen om deze te integreren in het Heule Wembley sportcomplex. Daarnaast komt ook een horecazaak die het kloppend hart wordt van het sportpark en alle clubs met elkaar zal verbinden.

Het ziet ernaar uit dat de inwoners van de Kortrijkse deelgemeenten vanaf volgend jaar wat langer van huis zullen zijn als ze een pintje gaan pakken in het centrum van de stad. Een eerste, voorlopige versie van het Openbaar Vervoerplan 2021 voorziet in het weekend immers bussen tot iets na 23 uur. De Kortrijkse gemeenteraadsleden reageren overwegend positief op het plan, al moet er op andere lijnen wel ingeboet worden.

Tijdens zijn 38 jaar lange militaire carrière doorkruiste Kurt Declercq een flink stuk van de wereld, maar nu hij met pensioen is, wil hij zijn verdere leven in Zuid-Afrika opbouwen. Zijn passie voor fotografie deed hem het land ontdekken, ondertussen vond hij er de liefde en droomt hij van een eigen bed & breakfast. "Daar de rest van mijn leven kunnen slijten, zou me zielsgelukkig maken", zegt hij.

Sinds bekend raakte dat Kortrijk een eigen versie van het bekende gezelschapsspel Monopoly krijgt, barstte er een ware strijd los op sociale media. Er is immers nog een vrij vakje op het bord. Kortrijkzanen mogen zelf stemmen welke organisatie of welk gebouw ze daar terecht willen zien komen. De Tinekesfeesten in Heule staan voorlopig op de eerste plaats.

Na een onderwijsloopbaan van 40 jaar werd directeur Geert Depoortere, die met pensioen gaat, vrijdagmorgen uitgewuifd in vbs Spes Nostra in de Schoolstraat in Heule, vroeger bekend als de Broederschool. Het vroeg in deze coronatijden wel enige omzichtigheid om een afscheidsfeestje te kunnen organiseren. Alles was voor de afscheidnemende directeur ook een verrassing.

Op 30 juni wordt, wat in mineur, de 60ste verjaardag herdacht van de onafhankelijkheid van Congo. Vijftig jaar geleden, bij de viering van 10 jaar onafhankelijkheid, was Heulenaar Daniël Hostens leraar in Congo. Hij mocht er toen, samen met andere Belgen, in Lisala zowel koning Boudewijn en koningin Fabiola als president Mobutu verwelkomen. Een onuitwisbare herinnering voor Daniël, die samen met echtgenote Leona erg actief is in het Heulse verenigingsleven.

Marie Cattrysse (27) en Dieter Lommens (33) uit Heule werden ruim een jaar geleden trotse ouders van hun eerste kindje, Nand. Het leven van kleine Nand hing lange tijd aan een zijden draadje. Hij werd na amper 27 weken zwangerschap geboren en woog net een kilo. Pas na drie maanden in het ziekenhuis mocht hij naar huis. Al die tijd werd hij gesteund door vzw Kleine Held en dat is zijn mama nooit vergeten. Het gezin schonk deze week een cheque van 1.000 euro aan de vzw.