Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Heule

Ze startten met een achttal buren, maar ondertussen hebben ze meer dan 120 handtekeningen van mensen uit de buurt verzameld. De Actiegroep Iepersestraat verzet zich tegen de aangekondigde plannen op de Mewaf-site op de grens van Kortrijk met Heule-Watermolen. "Alle eerdere beloftes zijn verdwenen", klinkt het. Bevoegd schepen Wout Maddens belooft verder overleg.

Rika Vancraeynest is overleden in het AZ Groeninge, waar ze sinds kort opgenomen was. Ze was de echtgenote van Pol Lecot die in 2008 overleden is. Haar man vormde samen met zijn broers de derde generatie van het bekende Heulse metaalwarenbedrijf Lecot en zij breidden het verder uit.

Urbain Blanckaert (85) en Lydia Ameye (84) uit de Magerstraat vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Wegens de verzwakte gezondheidstoestand van Lydia gebeurde dat een beetje in stilte, maar dan wel met veel wenskaarten. Daar hadden de kinderen en kleinkinderen met hulp van de sociale media voor gezorgd. Urbain heeft nog vele hobby's en is voorzitter van de Seniorenraad van Sente.

Rosa Soubry, die vroeger in de Kortrijksestraat in Heule een bloemenzaak uitbaatte, is dinsdag in wzc Ter Melle overleden. Ze verbleef er pas sinds augustus vorig jaar. Ze was de echtgenote van Roger Vanneste.