Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Hertsberge

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

De gemeenten Oostkamp en Beernem hebben gezamenlijk beslist de eigen gemeentelijke activiteiten tot 30 april op te schorten. Dit omdat er op vandaag heel veel vragen komen voor activiteiten na 5 april en dat het niet praktisch is voor de voorbereiding van al die initiatieven. Ook de gemeentelijke zalen zullen tot 30 april niet gehuurd kunnen worden. Dit gaat dus verder dan de verplichtingen van de federale overheid.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

De 9de 'Nacht van de Bosbes' die dit jaar op vrijdag 13 maart in zaal 't Bulscampvelt zou plaatsvinden is naar latere datum verplaatst omwille van de Coronaproblematiek.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.

Zondagnamiddag vond de première plaats van de Ketnet Musical 'Knock-Out' in het Proximus Plopsa Theater in De Panne. Deze jubileumeditie werd een échte topper. De 25 jonge talenten, Goele De Raedt én Campus 12 zullen tijdens deze première wel ondervonden hebben wat het publiek ervan vond aan het uitbundig applaus én het luid gegil. Of zoals we al schreven : een échte topper die musical !