Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Heestert

Ze houdt van turnen, heeft een kamerbrede glimlach en barst van het enthousiasme. Of die eigenschappen de 22-jarige Fubei Vanhuysse uit Bossuit kunnen helpen aan de titel van Homo Universalis zal de komende weken moeten blijken. "Ik denk dat veel mensen me snel zullen herkennen", kijkt ze vooruit.

Op het einde van dit seizoen stopt Eddy Putman (42) als speler bij Heestert. Bij Sparta wilden ze de hondstrouwe Putman, die bij slechts drie clubs speelde in zijn hele loopbaan, graag behouden. Hij wordt er assistent-trainer. Wij legden hem vijf vragen voor.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.