Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Heestert

Onlangs werd Christine Declercq in de bloemetjes gezet door het bestuur van Ferm Heestert. Ze is al 40 jaar secretaris van de vereniging en werkte al onder zes verschillende voorzitters. Destijds ging ze met haar taak van start op een schrijfmachine.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Donderdag besliste Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) om alle sportwedstrijden met publiek tot en met 31 maart af te gelasten door het coronavirus. Eén van die wedstrijden die nu niet kan doorgaan is de kermiskoers voor nieuwelingen in Heestert nu zondag, de openingsmanche van de Trofee Xandro Meurisse. We spraken met Albert Vantomme over de impact van deze beslissing.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Elke week publiceren we op kw.be de volledige tussenstanden van WestSprint, het regelmatigheidscriterium van de Krant van West-Vlaanderen voor de beloftevolle wielrenners uit onze provincie. Wie voert deze week het klassement aan bij nieuwelingen, juniores en beloften?

Zondag toonde tweedejaarsjunior Robin Orins uit Heestert zich de beste van een peloton van 106 renners op de selectieve omloop van De Klijte in Heuvelland. In een lange spurt bergop versloeg hij zijn medevluchters. Een week eerder behaalde hij al de 21ste plek in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.