Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Harelbeke

Toon Aerts heeft zich zondag voor het tweede jaar op rij verzekerd van de eindzege in de wereldbeker veldrijden met een tweede plaats in het Nederlandse Hoogerheide. De zege in de slotmanche ging naar wereldkampioen Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), zijn 23ste overwinning van het seizoen. Eli Iserbyt werd derde. De Bavikhovenaar telt 531 punten en wordt zo tweede in de eindstand.

Vanavond, vrijdag 24 januari, stelt Eén de 100 deelnemers van Homo Universalis voor, een rubriek die vanaf maandag in het programma Iedereen Beroemd te zien is. Een van die 100 is Tonny Maelfait uit Stasegem. Elke aflevering valt er iemand af.

Donaat Vandeburie is hoofdtrainer bij judoclub Yama Arashi. Mede door zijn toedoen heeft de groep 170 leden en zijn bronzen, zilveren en gouden medailles nooit ver weg. "Ik wil de club graag op een zo'n hoog mogelijk niveau brengen", zegt Donaat. Hij ijvert er ook voor de vriendschap tussen de judoka's en ouders sterker te maken.

Het was vanavond even stressen voor Pieterjan Corselis (33), want zonet bracht hij onder grote belangstelling van vrienden en familie zijn allereerste single 'Als ze lacht' live in Zwevegem. Pieterjan - artiestennaam PJ - woont in Harelbeke en is al van jongs af aan geïntrigeerd door alles wat met muziek te maken heeft.

De twee verdachten die gezocht werden na een vechtpartij in een loungebar in Harelbeke afgelopen weekend hebben zichzelf donderdag aangegeven bij de politiezone Gavers. Hun advocaat ontkent dat ze de tegenpartij te lijf gingen met een kandelaar.

Ze hebben er 15 speeldagen moeten op wachten, maar eindelijk boekten de dames van SW Ladies Harelbeke A afgelopen zaterdag hun eerste overwinning. Ze wonnen in eigen huis met 2-1 van het nummer vijf in de stand, KVK Svelta Melsele A.

S.V., de Kuurnenaar die dinsdagochtend een slapende man aantrof op de achterbank van zijn auto, heeft klacht ingediend bij de politie tegen de inbreker. De verdachte werd kort na de feiten aangetroffen in de buurt en blijkt al een reeks andere feiten op zijn naam te hebben staan. "Eerst dachten we dat het om een dakloze in nood ging, maar dat blijkt anders uit te draaien", klinkt het bij S.

Twintig is hij, wanneer hij voor het eerst te horen krijgt dat er een tumor in zijn hersenen groeit. Na een succesvolle operatie en lange revalidatie leek Gianni De Bosschere in 2018 opnieuw de oude te kunnen worden. Tot er opnieuw erg slecht nieuws kwam. Een nieuwe hersentumor op een zenuw sloopt het lichaam van de jongeman ongenadig hard. Maar aan opgeven denkt hij niet. Nooit.