Vrijdag 23 oktober, 2020

Nieuws uit Harelbeke

Het stadsbestuur wil de komende jaren via een externe organisatie de werking van het Kunstenhuis aan de Marktstraat 100 realiseren. Daarom is de stad op zoek naar een concessienemer voor de periode van januari 2021 tot en met december 2025. Dit raakte bekend op de gemeenteraad.

De cijfers over het aantal besmettingen onder bewoners van woonzorgcentra in onze provincie zijn op zijn zachtst gezegd onrustwekkend te noemen. Dinsdag bleken 291 bewoners positief te hebben getest, bij 173 anderen is een vermoeden van een coronabesmetting. Ruim één derde van de besmette rusthuisbewoners op dit moment in Vlaanderen verblijft in een van de West-Vlaamse woonzorgcentra.

Het coronavirus is overal in onze provincie, maar zeker in de woonzorgcentra is het opnieuw alle hens aan dek. Afgelopen weekend kwam het totaal aantal positieve tests in de West-Vlaamse voorzieningen op maar liefst 301 bewoners en 246 personeelsleden te liggen. Daarmee zitten we in West-Vlaanderen opnieuw op het niveau van begin april.

Maandagnamiddag 19 oktober werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand in de Ballingenweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een pot die op een kookplaat was blijven staan. Niemand raakte gewond.

De helft van de mensen weet niet waar ze besmet raakten met het coronavirus, bij de andere helft spelen vooral werk en school een hoofdrol. Dat blijkt uit het brononderzoek van welzijnsintercommunale W13 in het zuiden van West-Vlaanderen. Die cijfers zijn best opvallend, want bij het Agentschap Zorg en Gezondheid komt school als besmettingshaard zelfs niet voor.