Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Harelbeke

De stad Harelbeke krijgt een kunstwerk van Kevin Trappeniers aan de Banmolens. Dit in het kader van Contrei Live, een kunstparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Een initiatief van Leiedal voor hun 60e verjaardag.

Zondag stonden veel Harelbekenaren met z'n allen te aperitieven met de buren, maar dan aan de eigen voordeur. Met 'Santé ip de congé' zette Harelbeke de zomer op een feestelijke manier in. Zo ook in de Reigersstraat.

De stad Harelbeke krijgt een kunstwerk van Kevin Trappeniers aan de Banmolens. Dit in het kader van Contrei Live, een kunstparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Een initiatief van Leiedal voor hun zestigste verjaardag.

Pieterjan Corselis (33) uit Harelbeke stelde vanavond in Waregem zijn tweede single voor aan het grote publiek. Onder zijn artiestennaam PJ werkte hij al samen met groothelden zoals Coco Jr, Jan Schepens en Niels Destadsbader. "Mijn nieuwe single gaat over de tweestrijd in het leven. Kiezen voor een passie of kiezen voor de zekerheid. Hopelijk komt ook deze in de hitlijsten terecht", vertelt de artiest.

Wordt er te veel gebouwd in Harelbeke? Menig Harelbekenaar zit met deze vraag. In 1995 waren er in de stad 925 flats in appartementsgebouwen, in 2019 waren dat er al 2.291. In Harelbeke is bijna 47,5 procent van de oppervlakte bebouwd. Maar dat heeft zijn redenen. Schepenen Tijs Naert en David Vandekerckhove geven duiding.

Straks verhuist hij met zijn gezin voor een paar jaar naar Singapore en wanneer we hem bellen, is hij ergens onderweg tussen Ostrava en Wenen. Hij heeft er net een conference call op zitten met zijn broer die op dat moment in Italië vertoeft. Je kan Peter Vyncke dus zonder overdrijven een wereldburger noemen. Maar zijn eerste vakantiejob bracht hij door aan de Belgische kust, in Koksijde. Hij kuiste er à volonté mosselen. "Ik leerde er vooral hoeveel je kan bereiken door tegen iedereen vriendelijk en respectvol te zijn."

De Bloemmolenbrug is in gebruik genomen. Fietsers en wandelaars kunnen via de beweegbare brug gemakkelijk de verbinding maken tussen de Twee-Bruggenstraat en het Moleneiland.

Dinsdag werd afscheid genomen van dr. Paul Debaillie, die op 25 juni in het ziekenhuis in Waregem overleden is. Hij was de broer van dr. Frans Debaillie, die op 5 april dood werd aangetroffen bij zijn kasteelvilla in Kortrijk. Hij was toen erg aangeslagen en het heeft volgens zijn familie zijn gezondheid geen goed gedaan. Hij was 89.

Buurtwerk Arendswijk en verpakkingsbedrijf DS Smith hebben de handen in elkaar geslagen. Samen bieden ze gezinnen deze zomer een alternatief aan voor op reis gaan. Harelbeekse gezinnen konden gratis een kartonnen tent bestellen, waarmee ze deze zomer in hun eigen tuin kunnen kamperen.

De gevolgen van het coronavirus zijn niet te onderschatten. Dat ondervindt ook het verenigingsleven in Harelbeke. Door de afgelasting van publieksactiviteiten, komen sommige verenigingen onder druk te staan. Stad Harelbeke ondersteunt hen met onder andere gratis hygiënemateriaal.