Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Harelbeke

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Om de lees-, kijk- en luisterhonger van de gebruikers van de Bibliotheek Harelbeke niet langer op de proef te stellen, opent de bibliotheek van Harelbeke vanaf maandag 6 april een afhaalbib. Uiteraard zijn daar een aantal regels aan verbonden die de veiligheid van het personeel en de gebruikers moet garanderen.

Kind en Gezin staat klaar om kinderen en ouders op een veilige manier te ontvangen in de consultatiebureaus. De tijdelijke opschorting van de fysieke dienstverlening door de coronacrisis gaf ruimte om de reorganisatie van de dienstverlening op punt te stellen. Vanaf woensdag 1 april herstart Kind en Gezin het vaccineren. "En dat is nodig. Want jonge kinderen moeten tijdig gevaccineerd worden."

De stad Harelbeke groepeert de kledingcontainers en zet die op minder locaties. "Sommige bakken zaten snel vol, waardoor er daar rond sluikstort ontstond. Samen plaatsen, zou dit probleem moeten oplossen", zegt schepen van Milieu Tijs Naert (Groen).

Een 61-jarige vrouw uit Harelbeke moet zich laten behandelen voor haar drang om te stelen. Dat besliste de rechter in Kortrijk nadat ze op 27 november 2018 betrapt werd op een diefstal in het Ring Shopping Center in Kuurne. In dat geval blijft haar celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro voorwaardelijk.

Voor het derde weekend op rij moeten duizenden kinderen het zonder hun wekelijkse namiddag bij de jeugdbeweging stellen. Ook Axelle Maes (22), hoofdleidster van Chiro Sint-Michiel Kuurne, mist haar leden en leiding. Maar om de Chiroloze weken te overbruggen, haalden de jongeren hun creativiteit boven. Het resultaat: een dagelijkse uitdaging voor alle leden, oud-leiding én... kookouders.

Hij ziet zijn naaste omgeving keihard werken, in verschillende facetten van de zorg. Zelf wil hij ook iets doen. Iets wat hij kan. Een liedje spelen dan maar, omdat muziek troost, hoop en moed biedt. Acteur en zanger Wim Opbrouck (51) blijft in zijn kot, maar ook van daaruit brengt hij onder #WimZingt zicht op betere tijden naar jouw kot. "Ik merk dat mensen hunkeren naar kunst en cultuur. Op zoek naar mentale rust."