Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Handzame

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Femma Krekedal heeft de wind in de zeilen. Sinds het nieuwe bestuur in september 2017 begon, schreven zich al een 30-tal nieuwe leden in. Ondertussen telt de vereniging 81 leden. "En we blijven maar groeien", verzekert voorzitster Dorine Vuylsteke. "Op vrijdag 10 januari organiseren we ons tweede gratis ledenfeest, ook dit jaar wordt het weer een comedy-avond."

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

De tiende editie van Krekerock, dit jaar op zaterdag 28 december, wordt dit jaar een 'best of': drie van de vier groepen gooiden de voorbije jaren al eens hoge ogen op het Handzaams rockgebeuren. Ook dit jaar gaat de opbrengst weer naar de vereniging Cadaatan op de Filipijnen. "Met de opbrengst van de vorige negen edities konden we al bijna 60.000 euro schenken aan deze vereniging die op de Filipijnen het leven van arme schoolkinderen wil verbeteren", aldus Marc Waeyaert van de werkgroep Krekerock.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?