Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Gits

In 2017 werden fervente wandelaars Ronny Ramboer en Rik Samyn bestuursleden bij Voetje voor Voetje. De samenwerking verloopt zo goed dat ze intussen al drie wandelingen uitstippelden. Dit keer staat op zaterdag 1 februari de Blasiustocht op het programma.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft donderdag de tien geselecteerde Belgische boks(t)ers bekendgemaakt die voor België zullen deelnemen aan de Europese en mondiale kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in Tokio (24 juli-9 augustus). Delfine Persoon (-60 kg) en Oshin Derieuw (-69 kg) zijn de West-Vlaamse uithangborden.

Zondag staat het burenduel tussen KVP Gits en Eendracht Hooglede op het programma. Beide ploegen zijn niet meteen aan een denderend seizoen bezig en vooral Gits zal revanchegevoelens hebben na de 5-0-nederlaag uit de heenronde. Chesney Vandenabeele (Gits)en Niels Devos (Hooglede) hopen zondag op winst.

Een gevonden katje in het containerpark in Hooglede heeft er wel een heel opmerkelijke reis opzitten. Na wat speurwerk van de technische dienst en dierenarts Chantal Declercq blijkt dat poes Pien een week geleden vermist werd in Vlissingen, op 130 kilometer van Hooglede. De Nederlandse eigenaars komen de poes ophalen.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Peter Patteeuw is niet alleen muzikant, zanger, commercieel afgevaardigde, penningmeester van de harmonie en voorzitter van de stedelijke sportraad Roeselare, maar ook lid van de werkgroep New Year Proms, die op 11 en 12 januari op de kalender staan.