Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Gits

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

In tijden van corona is het gelukkig niet allemaal kommer en kwel. De crisis haalt soms ook het beste in de mens naar boven. Een mooi voorbeeld daarvan is de ontbijtactie die op poten werd gezet door OCMW Hooglede voor de bewoners van de serviceflats in Hooglede en Gits.

Nadat hij zich eerder impulsief inschreef voor het tv-programma '1 jaar gratis', slaagde Iben Oosterlynck erin door te stoten naar de finale. Die verloor hij zaterdag van kandidate Marianne uit Oost-Vlaanderen. "In principe ben je wel ontgoocheld natuurlijk, maar een avontuur ben ik alleszins rijker", klinkt het.

De Raceperre is een wielerclub van 12 sportievelingen met zin in een uitdaging en wat competitie. Op hun agenda staan enkele wedstrijden, een paar klassiekers en voor sommigen ook een Gran Fondo of een triatlon.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Vormen pasgeboren kindjes nu wel of net niet een risicogroep? Hou ik iedereen zoveel mogelijk op afstand? En was ik zelf wel voldoende mijn handen? Haar dochtertje Billie (amper drie maanden) is nog veel te jong om te beseffen wat er allemaal gebeurt. Maar in het hoofd van kersverse mama Fien Vansteelandt (30) blijven de vragen rondspoken.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.