Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Gent

Ward Devriese is dan toch kandidaat om tijdens het EK voetbal een fandorp op poten te zetten op 't Zand. Eerder liet zijn gewezen kompaan Philippe Leloup nochtans verstaan dat het duo verstek liet gaan voor de organisatie. Ward Devriese wil straks het grootste en origineelste fandorp van het land realiseren. Hij dient een dossier in samen met Hannes Dewit, de Gentenaar achter onder meer 'Radio Modern'.

Meester Walter Van Steenbrugge (55) is een van de bekendste advocaten van het land, maar elke vrijdag neemt hij de trein naar zee en wordt hij het hele weekend Oostendenaar onder de Oostendenaars. Hij gaat lopen langs de waterlijn, voetbalt op het strand of drinkt een pint in de Lafayette. "Met welke plaats ik het meest een band voel? Met Oostende. Zonder discussie."

Bruggeling Barber Markey vond een wel heel bijzondere manier om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Hij schreef en zong zelf een grappig, vrolijk liedje met bijhorende videoclip en plaatste dat op haar Facebookprofiel. "Mijn vriendin is moeilijk te verrassen, maar nu is het toch gelukt. En gelukkig zei ze ook ja", zegt de dolgelukkige Barber.

Vrijdag spelen The Van Jets hun allerlaatste show in de AB in Brussel. Het einde van the Van Jets... en een nieuw begin? Wij zochten drie kenners op die hen al volgen sinds het prille begin.

Sinds Compact Disk Dummies in 2012 de Rock Rally heeft gewonnen, is de elektropunkband uitgegroeid tot een van de beste popgroepen in ons land. Bovendien blijft de status van de Desselgemse broers Lennert (26) en Janus Coorevits (24) groeien, zeker na de doortocht als vaste huisband bij 'De Ideale Wereld'. Het komende jaar kondigt zich bijzonder hectisch aan. "We schrijven ook muziek voor tv-reeksen."

Aron Sirjacobs (23) uit Koksijde opent een nieuwe danceclub in Gent. De zaak die tot vorige zomer nog Decadance heette, is nu omgedoopt tot de gloednieuwe Contrast Club. Die zullen de studenten in Gent snel weten te vinden, want de nieuwe club bevindt zich in het midden van de Gentse Overpoortstraat.

Streetart is niet meer weg te denken uit onze steden. Oostendenaar Cedric Pil (41) alias CeePil maakt sinds enkele jaren furore in Gent, waar hij al grote muurschilderijen realiseerde. Cedric groeide op in Oostende en bleef na zijn studies hangen in Gent. "De zee en het strand zitten in mijn hart. Ik blijf een Oostendenaar, waar ik ook woon."

Het hof van assisen van Henegouwen heeft Joël Dopchie (24) uit Lessen en Guillaume Lecharlier (20) uit Bernissart maandag veroordeeld tot respectievelijk 20 jaar en 22 jaar gevangenisstraf. De twee jonge mannen waren vrijdagavond al door de jury schuldig bevonden aan diefstal met geweld van drugs met als verzwarende omstandigheid doodslag op Joyce Sparenberg. De 28-jarige vrouw werd op 28 maart 2017 in haar appartement aan de Neermeerskaai in Gent met twintig messteken om het leven gebracht.

Op dit moment -donderdagnamiddag- zitten Wouter Deboot en Steven Claerhout op het vliegtuig richting Australië. De twee doorkruisen na de States nu ook het tot de verbeelding sprekende Oceanië. Hun avontuur kan je dit najaar opnieuw volgen in Iedereen Beroemd op Eén. "De hitte wordt één van de grootste uitdagingen."

Lang voor het klimaat hot werd, maakte Steven Vromman van ecologie zijn tweede natuur. De West-Vlaming gaat al tien jaar door het leven als Low Impact Man. Hij dweilt de Vlaamse podia af met een onemanshow over de klimaatopwarming én houdt ondertussen zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. "In de ogen van velen was ik een fundamentalist die in een jutezak in een bos zou gaan wonen."