Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Geluwe

De burgerbeweging die de gewezen jongensschool en 't Scolus in de Beselarestraat in Geluwe wil redden van de sloop verzamelde in een paar weken voor hun petitie al zo'n 1.300 handtekeningen. Nadat men een week geleden handtekeningen verzamelde aan de bakkerij Bernard in de Beselarestraat stond men zondagvoormiddag aan de bakkerij Beyls in de Menenstraat.

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir heeft de Geluwebeek officieel erkend als natuurreservaat. Door deze erkenning ontvangt Natuurpunt vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies.

Een uitslaande brand in de Ieperstraat zorgde voor heel wat tumult woensdagavond. De getroffen woning is onbewoonbaar maar als bij wonder raakte niemand gewond. "Ik zat rustig televisie te kijken en voor ik het wist stond ik op straat", aldus de aangeslagen bewoner.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.