Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Geluwe

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Stadsmedewerker Dries Rousseau (35) heeft het hart alvast op de juiste plaats. Dries is met nog twee andere collega's verantwoordelijk voor het onderhoud van de begraafplaatsen in Wervik, Geluwe en Kruiseke. In deze moeilijke Coronavirustijden besliste Dries om de bloemen, die de begraafplaatsen sieren, te schenken aan de rusthuizen Het Pardoen in Wervik en Ter Beke in Geluwe.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Op de Koelenberg langs de drukke Ieperstraat (N8) worden van 12 juni tot en met 12 juli een EK-dorp en zomerbar uit de grond gestampt. "Voetbal gekoppeld aan een zomerbar is een unicum in de streek", klinkt het bij de organisatoren Gaëtan De Korte, David Van Den Bossche en Rudi Dejonghe. "We voorzien ook optredens en dj's. We mikken op alle leeftijden en voorzien kinderanimatie. De toegang zal gratis zijn."