Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Geluveld

Dit weekend wordt de tiende en laatste speeldag van de tweede periode afgewerkt. In derde provinciale A delen BS Geluveld en KWS Houthulst de eerste plaats met elk 24 punten en 8 gewonnen wedstrijden. Als beide clubs met evenveel punten eindigen, dan wordt het doelsaldo doorslaggevend en op dat gebied zijn de Geluveldnaars momenteel in het voordeel.

Dancing Holiday Club aan de rotonde in de Menenstraat in Geluveld gaat het laatste weekend van januari opnieuw open. Dat werd ons bevestigd door de Franse eigenaar Adrien De Sousa.

Na een uiterst geslaagde opvoering voor de vijftigplussers van de gemeente Zonnebeke zijn de spelers van van Geluveld Amateur Toneel klaar om hun reeks van vijf uitverkochte zalen te brengen.

In OC Zonnerad kwamen de leden van de Vlaamse Federatie van Gehandicapten Geluveld bijeen. Tijdens hun nieuwjaarstreffen hebben ze de kampioenen van het afgelopen seizoen gevierd.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.