VIDEO De Ideale Wereld steekt de draak met discussie rond De Sceure in Vleteren

Redactie KW

Het aanhoudende gekissebis rond de naam van het ontmoetingscentrum van Vleteren gaf zelfs inspiratie aan Jonas Geirnaert en Jelle De Beule in het VIER-actualiteitsprogramma.

Jarenlang al heet het OC van Vleteren simpelweg ‘De Sceure’. Maar de laatste tijd begon daar kritiek op te komen, want van een ‘sch’ een ‘sk’ maken, dat doen ze misschien – of miskien – in Kortrijk, maar niet in Vleteren, vinden sommigen. Dus kon dat maar beter aangepast worden. Onnodige tralala, vonden anderen dan weer, en bovendien weinig respectvol tegenover de nabestaanden van de burgemeester die de naam voor de zaal destijds had gekozen.

Het heet hangijzer zorgde al meermaals voor verhitte discussies in de gemeenteraad, ook zo weer begin deze week. Meer nog, vanuit de oppositie kwam vanwege Guido Berten toen het voorstel voor nóg een andere naam: de Vleter. Zijn voorstel werd uiteindelijk afgewimpeld.

Het nieuwtje kwam ook op onze website, en dat bewuste artikel werd woensdagavond als bewijsmateriaal getoond in een hilarisch fake debat tussen twee Vleterse politici, gespeeld door Jonas Geirnaert en Jelle De Beule. Hun kijk op de Vleterse zaken kan je hier nog eens herbekijken. Je krijgt er bovendien gratis nog wat pseudoniemen voor edele delen bovenop.

(FJA)

VIDEO De Ideale Wereld steekt de draak met discussie rond De Sceure in Vleteren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier