Woensdag 22 januari, 2020

Fotospecials

In de Gildenzaal in Nijlen mocht PC Brown zijn eerste cd 'Goud' in ontvangst nemen in aanwezigheid van heel wat bekende Vlamingen, waaronder Michael Lanzo, Lissa Lewis, Eric Flanders, Angelo Martinez, Ingrii, Tom en Tamara enzovoort.

KV Kortrijk verloor zaterdagavond met 2-0 in Sint-Truiden.

De cast van de nieuwe vriendinnenkomedie pakt hun koffers voor een luxe vriendinnencruise.

Zondagavond was André Rieu (70) te gast in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis. Voor André was Antwerpen een belangrijke afspraak, want dit optreden was de start van zijn wereldtournee die hem op ruim 60 verschillende locaties brengt.

In de Stadsschouwburg van Antwerpen vond de première plaats van The Best of Musicals. Er was heel wat bekend volk aanwezig, die genoten van de prachtige songs uit de filmmuziek, gebracht op een schitterende manier door de castleden en 22 muzikanten. Op het einde stond de zaal dan ook massaal recht om de cast te feliciteren met deze show.

In Kursaal Oostende werd traditioneel het nieuwjaarsconcert Ein Abend in Wien gebracht door het Johann Strauss Muziektheater uit Praag. De prachtige walsen van Strauss, polka's en marsen waren zalig om naar te mogen luisteren. Ook de solisten én het ballet waren een streling voor oog en oor.

Op zaterdagavond 4 januari 2020 bracht Willy Sommers in Kursaal Oostende een nieuwjaarsconcertonder begeleiding van het Golden Symphonic Orchestra. Willy toert al vijf jaar langs onze Vlaamse culturele centra met z'n programma 'Het Erfgoed van...', een programma dat na al die jaren nog steeds enorm aanslaat bij het publiek en waarvan het succes keer op keer bewijst dat de Vlaming het oude repertoire van Willy maar al te graag blijft omarmen.

Gullegem stond zaterdag volledig in het teken van het veldrijden. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ceylin del Carmen Alvarado, bij de mannen was Mathieu Van der Poel de beste. Bij de fans zat de sfeer er alvast goed in. (Foto's KDS)

Op verschillende plaatsen aan onze kust stonden mensen te popelen om een duik te nemen in de koude Noordzee. In Oostende verschenen 4.750 deelnemers aan de start en minstens evenveel toeschouwers sloegen het schouwspel gade. Opvallend: dit jaar waren er tien procent meer vrouwelijke deelnemers. Het water had dan wel een temperatuur van zeven graden, de gevoelstemperatuur lag nog zes graden lager. De omgevingstemperatuur viel met acht graden goed mee. De deelnemers kwamen van heinde en ver om het koude water te trotseren. (Foto's JRO)

Elf gepassioneerde muzikanten besloten de krachten te bundelen en zich toe te spitsen op het oeuvre van Will Tura. De muzikanten namen het publiek mee op een muzikale reis doorheen Tura-land in het Casino van Koksijde.

Van 18 tot 24 december vond in Kortrijk De Warmste Week plaats. Er werd gehuild, geknuffeld, op ezels gereden en gelachen. De indrukwekkende en emotionele momenten volgden elkaar in sneltempo op. En de fotografen van De Krant van West-Vlaanderen stonden overal op de eerste rij. Bekijk hier hun beelden!

Disney pakte het groots aan voor de première van Star Wars : The Rise Of Skywalker, de afsluitende film wat betreft de saga rond de Skywalker familie, de negende film van een ruimte-epos die 40 jaar bestrijkt. Samen met Kinepolis werden kosten noch moeite gespaarde om de film te lanceren met een ongeziene onderdompeling in het Star Wars universum.

KV Oostende verloor vrijdagavond niet alleen zijn trainer. De kustploeg ging met 5-0 onderuit op bezoek bij Charleroi.

Donderdagnamiddag lokte de Nostalgie Christmas Parade ondanks het regenweer opnieuw vele duizenden bezoekers naar het centrum van Roeselare. Die genoten van de vele sfeervolle praalwagens én van de lokale verenigingen die er het beste van zichzelf gaven. Onze fotograaf zorgde voor een leuke reportage.

André Hazes, Belle Perez, Christoff, Wannes Lacroix en de musicalsartiesten Goele De Raedt, Nordin De Moor, Hans Peter Janssens en Tinne Oltmans zorgden voor een unieke kerstsfeer tijdens de tweede 'Christmas Show' in de Lotto Arena in Antwerpen. Het publiek genoot van de muziek, dans, acts, enz. De show was tot in de details afgewerkt, zodat er dan ook een derde uitgave volgt op zondag 20 december 2020 in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Je kan nu al tickets bestellen via www.deepbridge.be. Geniet van onze fotomap ! (PADI & Daniël)

Zondagnamiddag eindigden zo'n 2.000 brandweermannen en -vrouwen hun tocht door Vlaanderen voor Fire for Life op De Warmste Week in Kortrijk. Een indrukwekkend schouwspel. Ze verkochten kledij ten voordele van Make A Wish, Cliniclowns en Onafhankelijk Leven. Ze vroegen er ook Leef van André Hazes Jr. aan voor brandweerman Jens De Winter, die overleed aan hartritmestoornissen. Zijn vriend, Kristof Debaets van Zone Rand post Borsbeek zette een gesponsorde fietstocht op poten die 2.700 euro in het laatje bracht. Daarna bouwden de hulpverleners een feestje op de beats van Ghunter D en Sam Gooris.

In de Stadsschouwburg in Antwerpen vond de première plaats van de musical Cinderella. Heel wat bekende Vlamingen waren van de partij om deze musical te kunnen bewonderen.

Zaterdagavond won Cercle verdiend de West-Vlaamse derby tegen Essevee. Het werd 2-0. Bekijk hier de mooiste beelden.

Kortrijk kon zaterdagavond voor het eerst sinds heel lang nog eens een wedstrijd in de Jupiler Pro League winnend afsluiten. Bij Eupen won het met 1-2. Bekijk hier de mooiste beelden.

Zaterdagavond zakte de Belgische sportelite af naar Schelle voor het Sportgala. Helaas geen verkiezing voor Emma Meesseman, die tweede werd, maar wel deze mooie beelden.

Club Brugge haalde het gemakkelijk met 0-2 van Anderlecht en speelt in de halve finale van de Croky Cup tegen Zulte Waregem.