Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Esen

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Gemeentelijke basisschool in Esen stelde zelf voor aan directie en leerkrachten om iets te organiseren tvv Villa Rozerood. Drie ideeën kwamen eerst naar voor, één daarvan was pudding maken en op de markt verkopen maar dat bleek niet haalbaar. Wel werden er kerstkaarten en kerstversiering gemaakt en koekjes gebakken.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?

De landbouwer die op 23 juli vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in de Kortewildestraat in Vladslo is veroordeeld tot 3 maanden cel met uitstel, 6 maanden rijverbod waarvan 5 met uitstel, 4.000 euro boete en het opnieuw afleggen van alle rij-examens en testen. Bij het ongeval kwam Christophe Lefevere (43) uit Esen, papa van twee kinderen, om het leven. Weduwe Cathy hoopt het verdriet eindelijk een plaatsje te kunnen geven.