Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Emelgem

De nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad waarop heel Emelgem welkom was, nam dit jaar nog iets grotere proporties aan. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om het vernieuwde pleintje naast het dorpshuis officieel te openen.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Om en bij de vijfhonderd fans zakten naar het Bierkasteel Vanhonsebrouck af om met de acteurs van FC De Kampioenen op de foto te gaan. Doordat de brouwerij met Filou sponsor is van de nieuwste film van De Kampioenen, konden de acteurs naar Emelgem gehaald worden.