Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Elverdinge

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Als de coronacrisis geen roet in het eten gooit kan je vanaf 21 april voor knapperige belegde broodjes, panini, broodjesmanden en koffiekoeken terecht in de nieuwe broodjeszaak Evita in de Boezingestraat in Elverdinge. Regine Dequeker liet de garage onder de uitvalsbasis van loopclub de Stresskikkers ombouwen. De geplande opening van 1 april is alvast tot een latere datum uitgesteld.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

Vanaf vandaag dinsdag zet de stad #IeperHelpt op poten. Ieper wil zoveel mogelijk mensen bereiken die hulp nodig hebben. Ieperlingen die vrijwillig de handen uit de mouwen willen steken om alleenstaanden en kwetsbare mensen te helpen zijn welkom.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.

Grasduinen in de geschiedenis van Elverdinge leert ons dat de Elverdingse afdeling van de 'Algemeene Belgische Boerinnenbond' opgericht werd op 17 oktober 1920 met aan het roer voorzitster Juliette Lamaire, vrouw van Constant Tamboryn, en 'schrijfster' secretaresse Julia Deconinck. Voor een gesprekje in het kader van een eeuw KVLV in Elverdinge trokken we naar Agnes Vandenameele (88), oudste lid en voorzitster van 1972 tot 1994.

Hij biedt 100 procent garantie op een coronavrije wachtzaal, frituur of universiteitsaula. Stéphane Santy van European Safety Institute heeft een ontsmettingsmiddel klaar die virussen zoals corona kan weren. "Ik mik vooral op ondernemingen. De almaar toenemende paniek zorgt voor enorme economische schade", klinkt het.