Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Eernegem

Omdat de jaarlijkse zomeruitzendingen aan zee van Radio 2 gedwarsboomd worden door het coronavirus zochten de medewerkers van Radio 2 naar een alternatief. Dat alternatief wordt geleverd door de Radio Lady Bikers. Vandaag hielden ze halt aan koffiebranderij Het Torenhof.

Timothy Veryser (23) uit Eernegem gooide vorige week hoge ogen toen hij het verlossende antwoord gaf in de finale van het Canvas-programma Campus Cup. Timothy was eerder al te zien in Blokken en Belgium's Got Talent, als operazanger. "Vooral voor onze kunstrichtingen was het een overwinning."

In het zaalvoetbal speelt ZVC Assebroeke voor het tweede seizoen op rij in eerste nationale, drie ploegen uit West-Vlaanderen treden aan in de Vlaamse competitie en de Vlaamse Zaalvoetbalbond West-Vlaanderen gaf bij de mannen nu ook de provinciale reeksen vrij.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Op 2 juni opende Joyce Peeters (40) haar eigen zaak in de 's Gravendriesschelaan in Eernegem. Ze vormt er een gezin samen met haar partner Griet Hermans (41) en hun kinderen Lennert (5) en Haily Eeckeloo (8). De officiële opening van haar zaak was gepland in het weekeinde van 18 en 19 april. Maar daar stak corona een stokje voor.

Het Vlaams agentschap Natuur en Bos waarschuwt donderdag voor verhoogd brandgevaar in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De risicofase wordt er opgetrokken van geel naar oranje.

Vlaanderen overweegt de tarieven van de waterfactuur bij te sturen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gevraagd samen met de watermaatschappijen en andere betrokkenen verschillende pistes uit te werken.

De openbare speeltuinen mogen vanaf woensdag weer open voor kinderen tot 12 jaar. De gemeentelijke, provinciale en regionale overheden mogen zelf beslissen of hun buurtspeeltuinen in open lucht en grote speeltuinen in parken weer open kunnen, zo schrijft het Crisiscentrum in een update van veelgestelde vragen over het coronavirus.