Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Eernegem

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Bloemiste Karine Sanders uit Eernegem schenkt duizenden bloemen aan twee instellingen en een rusthuis. De bloemenwinkel moest noodgedwongen de deuren sluiten en de bloemen waren anders verloren. "Ondanks de crisis was dat toch een gelukkig moment", zegt ze.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

De 31-jarige Timo Vansteene uit Ruddervoorde stierf zaterdagnamiddag tijdens een noodlottig ongeval met zijn motorfiets in Eernegem. Zijn passie werd hem fataal. "Het is verschrikkelijk. Timo had net zijn leven weer op de rails. Hij zei het zelf nog, dat die motor te snel ging voor hem. Toch is hij ermee verongelukt. Onbegrijpelijk", snikt zijn broer Wesley.

Al twee decennia lang houdt Abel Van Maele zijn slagerij open als 'winkel in een winkel'. Eerst was dat in warenhuis Profi en de laatste jaren bracht hij zijn vleeswaren aan de man in de Verdema Tuinmachinewinkel. Woensdag 11 maart trok Abel de deur van zijn slagerij definitief achter zich dicht.