Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Eernegem

De bruine treurbeuk voor de kerk in Eernegem lijkt ten dode opgeschreven. De boom is aan de voet, net onder de entplaats, aangetast door een reuzenzwam, een agressieve parasiet.

Jonas Bonny (31) uit Eernegem is vrijdagnacht verongelukt in de Zedelgemsesteenweg. Hij verloor er de controle over het stuur, waarna zijn auto over de kop ging. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Het is de vraag van 1 miljoen. Wie kwam in 2016 als eerste met de naam Planeet 9 op de proppen? De astronomen of de sterren van de rockband die op zaterdag 15 februari zaal Club de B willen platspelen? "Wij", laat zanger Rien Deleu er geen twijfel over bestaan. "De wetenschappers hebben de naam van ons afgekeken."

Naar jaarlijkse traditie slaan de wielrenners van Sport Vlaanderen-Baloise halverwege januari hun tenten op in het Spaanse Calpe. Zo ook Hans De Clercq. De 50-jarige naar Eernegem ingeweken Oost-Vlaming is begonnen aan zijn tiende seizoen als ploegleider van de opleidingsploeg, een job die hij nog altijd met veel passie en werkijver uitoefent. Wij schotelden hem tien vragen voor: van de West-Vlaming in Hans De Clercq tot het fenomeen in Remco Evenepoel.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.