Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Dranouter

In het gebouw van Muziekcentrum Dranouter is de ontmanteling bezig van het [F] Experience Museum, dat er ruim 15 jaar dienst deed. In de plaats van het [F] Experience Museum komt De Klankmakerij, een kindvriendelijk doe-museum waar je al spelend kennis kan opdoen over muziek en over onze regio. "Voor de aankleding van het museum en de uitwerking kunnen we nog heel wat instrumenten en instrumentenkoffers gebruiken", aldus Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. "Wie een schenking doet, die mag als eerste 'De Klankmakerij' komen bezoeken."

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Zaterdag bij het vallen van de avond, ging naar aloude traditie de Sterrenstoet door het dorp Dranouter. Een traditie die al 35 jaar standhoudt en waarbij de "drie wijzen" kinderen en volwassenen op sleeptouw nemen door het centrum van het dorp.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Tussen Dikkebus (Ieper) en Dranouter (Heuvelland) is woensdagavond een achtervolging op een verdacht voertuig zowel voor het vluchtende voertuig als voor een politiecombi in de gracht geëindigd. Eén inzittende kon worden opgepakt, twee anderen sloegen op de vlucht. Tal van patrouilles en een helikopter hielden een klopjacht.

Een te gek bedrag van 22.182 euro werd door de Dranouterse verenigingen opgehaald voor de Warmste Week. Het bedrag werd bekendgemaakt tijdens de slotactiviteit in het OC De Klakeye waar alle vertegenwoordigers van de verenigingen aanwezig waren. Maandag 23 december vertrekken ze met z'n allen naar Kortrijk met de trein.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.