Lifestyle Lifestyle Zuivel op zijn zaligst Van smeuïge boter tot pittige karnemelk en straks weer romige ijsbuches: Franky en Griet Noppe maken op hun Natuurhoeve zuivelproducten waar het water je zo bij in de mond loopt. Dertig jaar geleden al koos Franky voor het idee van de 'korte keten' en koopt de consument al dat lekkers rechtstreeks bij hen aan. 26 november
Lifestyle Lifestyle Van comfortfood tot katerkost En dan is het zover: je gaat voor het eerst op kot! En wil voortaan je eigen potje koken. Of je zit al een tijdje op kot maar bent de pizza's, pita's en frieten ondertussen wat beu. De oplossing rolde zopas van de persen: het Studentenkookboek. 26 november
Lifestyle Lifestyle Appelen en peren om bij te blozen Blozende appelen en peren: op Hoeve Siam in Zillebeke vallen ze bijna letterlijk van de boom in je winkelmand. Henk en Greet kozen voluit voor fruit en het pure sap dat ze daarvan persen, en brengen dat aan de man en vrouw in hun hoevewinkel en binnenkort ook op de Lokaalmarkt. 26 november
Lifestyle Lifestyle Koffie maar dan anders Van slow brew tot espresso, de West-Vlaamse Bruynooghe-koffie is even eigenwijs als veelzijdig. Dat bewijzen deze drie verrassende koffierecepten: espresso Martini, Vietnamese iced coffee en een verrukkelijke affogato. Té trendy? Nee hoor, deze meesterlijke maar eenvoudige recepten maak je gewoon thuis. 26 november
Lifestyle Lifestyle Zoets om bij weg te smelten In een boek vol heerlijk verkoelende recepten deelt Marleen Visser de edele kunst van het ijs maken. Ze combineert daarbij verrassende smaken zoals spicy honingijs met perzik en merengue, ijslolly's met komkommer, munt en granaatappel of tahini-chocolade-ijs met stukjes chocolade. Om bij weg te smelten toch? 26 november
Lifestyle Lifestyle Food voor elke mood Zijn recepten zijn al even kleurrijk als hij zelf is, en daar moest vroeg of laat een kookboek van komen: in Vegan Soul Food laat Jason Tsjon Affo zien hoe je van elk etentje een feestje maakt, voor je smaakpapillen én je ogen. 26 november
Lifestyle Lifestyle Burgers voor durvers Mag het ook eens iets anders zijn dan de klassieke hamburger op je bord? Inspiratie zat dan in het boek Groene burgers waarmee de Zweedse foodie Martin Nordin wil aantonen dat vegetarische burgers lang niet (alleen) voor doetjes zijn. 26 november
Lifestyle Lifestyle Culinaire citroen Met citroenen kun je meer dan limonade maken. Je kunt er ook je eigen limoncello mee brouwen, vlees en vis malser dan ooit bakken, groenten een verrassende twist geven of taarten bakken waar je zintuigen van op hol slaan. Jadis Schreuder, een fris gezicht in de culinaire wereld, bewijst de veelzijdigheid van de gele smaakmaker. 26 november
Lifestyle Lifestyle Duizenden potjes vol zoet oranje Bijna geen kleur ontbreekt in een winkel vol confituurpotjes. Van diepdonkerrood tot transparant wit, met groen- en geeltinten onderweg, maar ook met alle mogelijke schakeringen van oranje: goed voor heerlijke potjes vol perzik en abrikoos maar ook duindoorndistel. 26 november
Lifestyle Lifestyle Kokkerellen op een kampvuur Wie zei dat je ver moet reizen om te ontspannen? Om er even helemaal uit te zijn? Vakantiegevoel roep je net zo goed op in je eigen achtertuin. Bereid er eenvoudige lekkere gerechten op een kampvuur, barbecue of gaspitje en je waant je zo uitgenodigd op een diner in de Zuid-Europese buitenlucht. 26 november
Lifestyle Lifestyle De favorieten van The Messy Chef Jelle Beeckman, de jonge vader die deze week op de cover van ons magazine blinkt, heeft behalve een schattig nieuw mensje ook een kookboek op de wereld gezet. Daarin brengt hij een ode aan het normale leven én aan het koken zoals gewone mensen dat doen. En hier laat hij ons mee proeven van zijn … 26 november
Lifestyle Lifestyle Zeeuwse mosselen met een exotische toets Het Zeeuwse mosselseizoen start begin juli, maar nu al zijn er ook Zeeuwse mosselen uit de hangcultuur. En die hoeven zeker niet onder te doen voor hun collega's uit de bodemcultuur waarmee je dus vanaf deze zomer je bordje volschept. Nu al een voorproefje dus, met invloeden uit de hele wereld. 26 november
Samenleving Samenleving Vol energie de hele dag door Dat wat we eten wel degelijk een invloed heeft op hoe we ons voelen is al langer bekend. Een boek vol lekkere hapjes, drankjes en gerechten die bovendien ons energiepeil de hoogte insturen is dan ook een welkome handleiding om straks te genieten van een zomer vol actie en speelplezier. 26 november
Lifestyle Lifestyle Keto voor zoetekauwen Eén oog op de komende lentedagen en het andere op de koekjeskast? Wie er graag nog een kilootje afknijpt maar toch af en toe graag zondigt wie níét dus vindt soelaas bij lekkernijen op een keto-vriendelijke manier bereid. 26 november
Lifestyle Lifestyle Een dag lang mama’s lievelingshapjes Ontbijt op bed, daar doe je elke mama een plezier mee. Waarom zou je het dit jaar niet wat uitgebreider aanpakken? Met een gezellige en helemaal zelfgemaakte brunch breng je met het hele gezin een halve Moederdag tussen de lakens door. 26 november
Lifestyle Lifestyle Een goeie olijfolie ruikt als een grasveld Olijfolie is helemaal ingeburgerd in onze keukens, maar tochweten we nog te weinig over dit lekkere én gezonde product en de mogelijkheden ervan. Olijfoliesommelier Wilma Van Grinsven-Padberg leert ons goeie olijfolie herkennen en proeven in haar virtuele workshops. 3 december
Lifestyle Lifestyle Alles op de rooster gelegd Met ongetwijfeld weer heel wat mooie zomerdagen in het verschiet kunnen we weer plannen gaan smeden voor een heerlijk relaxte barbecue. Maak een lijstje van wat je allemaal nodig hebt, haal de spullen in huis, ontsteek de vuren, schenk wat in en ga aan de slag. 26 november
Lifestyle Lifestyle Proeven van Indonesië De Indonesische keuken is velen van ons minder vertrouwd. Maar voor wie de moeite neemt om zich erin te verdiepen, gaat een overweldigende wereld van smaken open. Ga dus mee op culinaire ontdekkingstocht langs elk eiland van deze mooie archipel. 26 november
Lifestyle Lifestyle De oven boven Nooit gedacht dat een oven zoveel culinaire mogelijkheden biedt: van doordeweekse gezinsmaaltijden tot luxegerechten waarmee je punten scoort bij de rest van je gezin, van luie ontbijtjes tot een tafel vol braadsledes of een avondje zoete traktaties. 26 november
Lifestyle Lifestyle Een koelkast vol inspiratie We gooien nogal makkelijk restjes weg omdat we denken dat we er niks meer mee kunnen doen. Of we hebben geen zin om twee dagen na elkaar hetzelfde te eten. Jennifer Schleber bewijst dat het anders kan: kijk wat er in je koelkast ligt en maak er iets lekkers mee. 26 november
Lifestyle Lifestyle Smeltkroes van smaken Georgina Hayden laat je in haar nieuwste kookboek uitgebreid kennismaken met de Cypriotische keuken, een smeltkroes van mediterrane en Midden-Oosterse smaken. Met haar boek haal je behalve een portie verrassend kookplezier ook een beetje reisplezier in huis. 26 november
Lifestyle Lifestyle Een keuken vol vitamientjes Met Rebels lekker! schreef Niki Webster een boek voor al wie van plantaardig eten houdt. Net als op haar prijswinnende blog Rebel Recipes wil ze daarmee laten zien dat vegan eten helemaal niet saai is. Ze deelt graag de inspiratie voor creatieve recepten die ze tijdens haar vele reizen opdeed. 26 november
Lifestyle Lifestyle Verslingerd aan spaghettislierten Mister Spaghetti groeide in geen tijd uit tot een populair eetconcept met vestigingen in onder meer Roeselare, Brugge en Kortrijk. Je kiest er je favoriete pasta, je lievelingssaus en dito gezelschap in een trendy decor. Gezellig, eenvoudig en lekker. En nu is er ook het eerste kookboek, met verrassende spaghetticreaties. 26 november
Lifestyle Lifestyle Blenden zonder blunderen Staat ook jouw blender stof te verzamelen in een keukenkast? Of alleen maar mooi te wezen op het aanrecht? Zonde! Want onder het motto 'mixen is het nieuwe koken' wil Nora French duidelijk maken dat je met een blender best verrassender uit de keukenhoek kunt komen dan je denkt. 26 november
Lifestyle Lifestyle Gezond koken met Delphine: drie keer exclusief voor KW Gezond koken? Geen probleem! Lekker gezond koken? Dat is een ander verhaal... Al te vaak grijpen we terug naar de klassieke 'chicken broccoli' en al snel raken we dit beu. Onze #Fitmom Delphine Steelandt ging met dat probleem aan de slag in haar keuken. Exclusief voor KW Weekend koos ze alvast drie heerlijk gezonde receptjes … 26 november