Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Diksmuide

Op de begraafplaats in Diksmuide zijn er 809 vervallen concessies en op het kerkhof in Esen zijn er dat 135. Dat is dertig procent van het totaal aantal graven op die begraafplaatsen. Als de nabestaanden die niet tegen eind dit jaar hebben verlengd, zullen de graven afgebroken worden.

Een partner vinden die de was en de plas wil doen: dat is het voornaamste struikelblok voor vrouwen in de politiek. Of toch als we burgemeesters Emmily Talpe, Lies Laridon en Daphné Dumery mogen geloven. Dat álle Vlaamse centrumsteden door mannen worden geleid, vinden ze veeleer toeval. Wij hebben een pittig gesprek met de 'burgermoeders' van Ieper, Diksmuide en Blankenberge over politiek, macht, kledij en centen.

Een Diksmuideling (23) moest dinsdag voor de strafrechter verschijnen voor ernstige feiten ten aanzien van zijn ex. In juli vorig jaar volgde hij de vrouw tot bij haar werk om daar de schroeven van een wiel van haar auto los te draaien. Initieel werd de verdachte opgepakt voor een moordpoging, maar hij wordt uiteindelijk vervolgd voor belaging en vandalisme. Het openbaar ministerie vordert 1 jaar cel met probatievoorwaarden.

De stad liet in samenwerking met de brandweer opnieuw analyses uitvoeren (via SGS Belgium NV) op het afvalwater afkomstig van het drugslabo ter hoogte van café De Dodengang in Kaaskerke. Dat water is in afwachting van verwerking nog steeds ter plaatse afgedamd.