Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Dikkebus

Zondagnamiddag ontdekten enkele spelers en leden van de technische staf van Sparta Dikkebus dat ze tijdens de wedstrijd door onbekenden werden bestolen. Naar verluidt is er zo'n slordige vijfhonderd euro verdwenen. De dader is spoorloos. Een klacht werd neergelegd bij de politie.

De Spartanen van Dikkebus boekten vorig weekend een belangrijke 4-0 overwinning tegen FC Passendale. De 26-jarige Dylan Bouckenooghe speelde met zijn defensie een secure wedstrijd waardoor de tegenstander nauwelijks aan doelkansen kwam. Dit weekend nemen ze het op tegen Zarren.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Tussen Dikkebus (Ieper) en Dranouter (Heuvelland) is woensdagavond een achtervolging op een verdacht voertuig zowel voor het vluchtende voertuig als voor een politiecombi in de gracht geëindigd. Eén inzittende kon worden opgepakt, twee anderen sloegen op de vlucht. Tal van patrouilles en een helikopter hielden een klopjacht.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Na 89 dagen in de gevangenis is Olivier De Turcq weer op vrije voeten. Hij werd aangehouden nadat een brand in de Werf in Poperinge bijna slachtoffers eiste. Volgens het parket had Olivier opzettelijk brand gesticht, maar bijna drie maanden lang schreeuwde Olivier zijn onschuld uit. "Ik was in slaap gevallen met een brandende sigaret", zei hij al die tijd. Een leugendetector geeft hem nu gelijk en Olivier werd per direct en zonder voorwaarden vrijgelaten.