Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Desselgem

Zoals verwacht was Desselgem een maatje te klein voor leider Ingelmunster. Op Hulste moet het zondag weer kunnen aanknopen met de zege. Luka Vercouillie is één van de youngsters die dit jaar de stap naar het eerste elftal zette.

Vrijdagavond stelde BBC Desselgem in het Leiestadion de nieuwe naam en het nieuwe logo voor van de ploeg. BBC Desselgem gaat voortaan door het leven als Basket Desselgem.

Het is januari en dat betekent examens in het hoger onderwijs. De laatste jaren kiezen studenten er meer en meer voor om samen te studeren. En dat kan vanaf nu bij Amba Amba in de Desselgem-Dries. "We willen een plek van groei en verbinding zijn en fungeren als bloklocatie past perfect in die missie", klinkt het.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.