Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Desselgem

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Vier maanden nadat ze in warenhuis Colruyt in Desselgem (Waregem) op heterdaad betrapt konden worden, mogen twee Georgische winkeldieven de cel verlaten. De Kortrijkse strafrechter veroordeelde hen tot 20 maanden celstraf voor een reeks van 5 tabaksdiefstallen in vestigingen van Colruyt en Okay in het Waalse Ottignies, Nazareth, Knesselare, Zwevegem en Desselgem

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Huisartsen weten ook niet wat ze meemaken met de huidige coronacrisis. Om de haverklap moeten ze zich heruitvinden. Na de maatregelen die de regering vorige vrijdag uitvaardigde, stond er op de website van dokterspraktijk Liebaard in Desselgem nog te lezen dat iemand die last had van koorts of luchtwegensymptomen zeker niet naar de praktijk mocht komen. De patiënten werden aangeraden om de dokter op te bellen. Die patiënten kregen aan de telefoon van dokter Johan Soens te horen: Blijf thuis. Zeven dagen. Of tot je symptomen weg zijn. Als hun toestand verslechterde, werden ze in de praktijk met beschermkledij onderzocht. Maar andere patiënten waren nog welkom in de praktijk. Dat veranderde sinds de recentste maatregelen.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.