Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Dentergem

Sport- en Feestkomitee De Zwaluw Dentergem stopt ermee. Dat maakt de vzw bekend op Facebook. Geen traditionele profkoers en wedstrijden voor nieuwelingen en junioren dus meer in Dentergem, maar ook achter tal van andere evenementen staat een vraagteken.

Drie mannen uit Dentergem en Zulte hebben van de rechter in Kortrijk geen straf gekregen voor een vechtpartij op 25 september 2016 aan café Riva Club in Dentergem. Ze moeten wel opdraaien voor ruim 10.000 euro schadevergoeding.

Wie planten in zijn tuin heeft die besmet zijn met bacterievuur zal in politiezone Midow binnenkort verplicht zijn dit te melden. Gemeenteraadslid Lennart Vanquickenborne nam in dit dossier het voortouw. Deze meldingsplicht zal gelden in de hele zone. "We doen dit om onze fruittelers te beschermen."

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

Jolien Van Neste (24) is hairstylist en barbier bij Beautique in de Markegemsesteenweg in Dentergem. In Groot-Dentergem is Jolien momenteel de enige die het ambachtelijke beroep uitoefent. Jolien geeft ook workshops vintage/hairstyling en ze was de laatste jaren actief aanwezig bij heel wat Dentergemse festiviteiten zoals de Lentedrink, Ladies Night, Men's Evening...

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.