Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Deerlijk

Je kunt het ver zoeken en een grote stap zetten voor de mensheid, zoals Neil Armstrong het deed op de maan.Kurt Vandemaele zoekt het dichter, maar zet veel meer stappen. 10.000 om precies te zijn. Zijn wekelijkse ontdekkingsreis is niet alleen goed voor zijn lijn, maar blijkt ook deugd te doen voor zijn brein. Of hoe hij dankzij z'n voeten een andere kijk op onze provincie krijgt. Deze week stapt hij door Deerlijk.

De 'wandelpool' is in anderhalf jaar uitgegroeid tot een bekend begrip in Deerlijk. Het betreft een initiatief dat schoolgaande kinderen in groep naar de scholen begeleidt. Deze groep zamelde met allerhande initiatieven geld in voor kinderboerderij Bokkeslot en vzw Effen Weg.

Marie Vandendriessche is een van de zes finalistes voor de titel van Miss Flandrienne 2020. Het is geen klassieke missverkiezing, maar een wedstrijd waarbij tot 4 februari via mail gestemd kan worden voor de leukste, sportiefste en tofste Flandrienne. Sportieve praatvaar Marie, die nota bene aan de ziekte van Bechterew lijdt, ziet het alvast helemaal zitten.