Zondag 5 juli, 2020

Nieuws uit Deerlijk

Het is niet allemaal kommer en kwel in deze coronatijden. Fitnesszaak Keep Fit uit Oostrozebeke heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een zaak over te nemen: het binnenspeelplein Summertown in Deerlijk.

De gemeentelijke speeltuintjes worden aan een grondige evaluatie onderworpen. Tegen 2025 wil het gemeentebestuur gefaseerd werk maken van de uit- en verbouw van alle 18 wijkspeeltuintjes op Deerlijks grondgebied.

De markt van de voedingssupplementen kent sinds het begin van dit jaar een heuse explosie. Ook PharmaNutrics uit Deerlijk groeit exponentieel. Om deze evolutie te bestendigen, omarmt PharmaNutrics de digitalisering en richt de West-Vlaamse specialist in voedingssupplementen zich nu ook via een nieuwe, moderne website rechtstreeks tot apothekers, artsen, therapeuten en de eindklant.

Met De Lochting krijgt Deerlijk er vanaf zaterdag 27 juni een pop-upzomerbar bij. Een initiatief van vier dertigers uit de regio in de boomgaard van de grootouders van een van hen in de Beverenstraat. Onthaasten in een uniek kader is het motto van de initiatiefnemers.

Zoals voor de meeste verenigingen waren de voorbije coronamaanden ook voor Okra Sint-Lodewijk niet de gelukkigste. De voor 22 maart geplande viering van het 70-jarige bestaan moest, net als de vele andere activiteiten van de lentemaanden, geannuleerd worden.

De herinrichting van het kruispunt van de gewestweg N36 met de Kortrijkse Heerweg in Deerlijk start na het bouwverlof van 2021. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

In de Vlaamse Ultratop 50 van Radio 2 van zondagnamiddag 21 juni viel één iets op, namelijk dat twee artiesten uit dezelfde gemeente Deerlijk niet enkel allebei in deze Vlaamse Ultratop 50 prijken, maar ook allebei in de Top 10 staan. Niels Destadsbader staat op plaats 2 met 'Nooit alleen' en zijn dorpsgenoot Jérémie Vrielynck staat na vier weken met 'Alleen bij jou' nu al op plaats 10 van dezelfde Vlaamse Ultratop 50. Dat is toch een zeldzaamheid, een uniek moment.