Vriendinnen Isabelle en Xenia trekken niet naar New York: “Dit zal onze zomer niet verknallen”

"We zijn eigenlijk wel zonnekloppers", vertellen Isabelle en Xenia. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Isabelle Baeyens (26) en Xenia Beeckaert (27) zijn beste vriendinnen. Normaal zouden ze eind augustus samen op reis vertrekken naar New York, maar door de coronapandemie moeten ze noodgedwongen thuisblijven. Het duo heeft er ondertussen vrede mee. “Dan genieten we gewoon thuis van onze vakantie.”

Isabelle en Xenia leerden elkaar pas drie jaar geleden kennen op het werk. Ze bouwden ondertussen een unieke band op met elkaar. Beiden gingen enkele jaren geleden aan de slag in kinderdagverblijf Wiegelied in de Mariakerkelaan. Isabelle studeerde af als internaatwerker en Xenia heeft een bachelor in de orthopedagogie. “We kenden elkaar helemaal nog niet toen we beiden meededen aan een examen bij het stadsbestuur. We waren allebei geslaagd en kwamen in het Wiegelied terecht. Daar voelden we meteen dat het goed zat”, opent Isabelle. “We werkten zelfs niet veel samen in het begin, maar door nu en dan wat woorden met elkaar te wisselen, voelden we dat er misschien wel een goede vriendschap inzat”, vult Xenia aan.

Reis naar Rhodos

De twee trokken naast het werk meer en meer met elkaar op en zo ontstond een mooie band. “Eigenlijk ontstond de vriendschap tussen Isabelle en mij echt op een verjaardagsfeestje van iemand van het werk”, gaat Xenia verder. “Sindsdien trekken we er nu en dan samen op uit om een terrasje te doen of om samen uit te gaan. Vorig jaar trokken we voor het eerst samen op reis naar Rhodos, Griekenland.” Daar leerden ze elkaar pas echt kennen. “Die reis viel heel goed mee, we hebben ons supergoed geamuseerd. Daar merkten we dat we dezelfde interesses hadden. We kunnen over alles, maar dan ook echt alles praten”, lacht Isabelle.

We kunnen hier evengoed genieten van terrasjes, de vele beachbars en een leuk bezoek aan het strand

De reis naar Rhodos viel zo goed mee dat Isabelle en Xenia besloten om dit jaar opnieuw samen op reis te gaan. “New York, the city that never sleeps… Ooh, wat keken we uit naar die reis. We zijn er allebei nog nooit geweest. Je ziet zoveel keer New York op televisie, in films. Daar nu zelf mogen rondlopen, daar hadden we ons zo op verheugd”, zucht Isabelle. “Corona gooit echter roet in het eten, waardoor we thuis moeten blijven. Toen de overheid versoepelingen aankondigde, dachten we nog even dat we toch op reis zouden kunnen vertrekken, maar helaas.”

Verboden terrein

De Verenigde Staten is nog steeds verboden terrein voor Europeanen, waardoor de reis van beide dames in het water valt. “En zelfs moesten we toch mogen gaan, dan nog zouden we ervoor kiezen om thuis te blijven, denk ik. Amerika lijdt hard onder het virus. Nog elke dag meer dan 50.000 besmettingen en ruim 1.000 doden. We moeten het ook niet gaan opzoeken, hé. Maar we kunnen evengoed hier genieten van onze vakantie.”

Het tweetal kiest ervoor om hun vakantie niet in te trekken en gewoon toerist in eigen stad te spelen. “Onze vakantie ligt vast en we houden ons daaraan. We gaan hier geen monumenten bezoeken, maar we kunnen hier evengoed genieten van terrasjes, de vele beachbars en een leuk bezoek aan het strand. We zijn eigenlijk wel zonnekloppers. Alleen laat het weer het hier soms wel afweten, en meestal dan ook op de momenten dat er veel vrije tijd is. (lacht) Hoe zo’n vakantiedag er dan uitziet? Extra lang in ons bed blijven liggen, daar begint het mee. Daarna uitgebreid ontbijten en bij mooi weer een terrasje doen. Misschien trekken er samen nog een tweetal dagen op uit in eigen land. Alleen weten we nog niet naar waar. Meestal gebeuren zo’n uitstappen impulsief. Hoe dan ook, die vergalde reis naar New York zal onze zomer niet verknallen. Genieten staat voorop en in Oostende valt voldoende te beleven”, besluit Xenia.

De favorieten

In Oostende valt zoveel te beleven. Maar om een fikse wandeling te maken raden we de buurt rond Ravelingen aan in Raversijde.

Onze favoriete plek is het strand. We houden allebei van de zon met de voeten in het zand.

Ons favoriete plekje is de La Siesta in de Witte Nonnenstraat, vooral voor de cocktails dan. Maar als we gewoon iets gaan drinken in de zomer, kunnen we wel genieten in een van de vele beachbars die Oostende rijk is.

Een echt favoriete gerecht hebben we allebei niet. Beiden zijn we geen fan van de typisch Belgische keuken. We zouden zeggen vis, maar ook dat eten we allebei niet.

Bij regenweer trekken we de winkelstraten in. Dat is het uitgelezen moment om te shoppen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.