Stefanie Vanden Berghe en haar twee kinderen beleefden leuke vakantie in eigen streek

Stefanie Vandenberghe met kindjes Elize en Milan Hostyn. © LC
Paul Bruneel

Stefanie Vanden Berghe (36) uit Westende is een alleenstaande mama van twee kinderen. Ze is zelfstandig medische pedicure en echt verlof nemen of een verre reis maken zat er de afgelopen zomer niet in. “Het is beroepshalve een drukke zomer geweest, maar ik heb ook zoveel mogelijk tijd vrijgemaakt voor mijn kindjes Elize (8) en Milan (5). Het is een zomer geweest in functie van de kinderen”, zegt Stefanie.

Stefanie Vanden Berghe is een jonge vastberaden vrouw, die met haar voetjes stevig op de grond staat. Ze verdeelt haar tijd tussen haar werk als medische pedicure en de zorg voor de kinderen. De lockdown speelde ook haar parten, want de job die ze al 13 jaar uitoefent, moest ze negen weken lang aan de kant schuiven.

“Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar we hebben er het beste van gemaakt en verre reizen hebben we niet nodig. Een fietstochtje, een wandeling aan de zee of spelen op het strand kunnen een berg plezier opleveren. Toen het mocht zijn we, samen met mijn ouders en een nichtje van de kinderen, enkele dagen naar de Ardennen getrokken. We hebben ons daar rot geamuseerd”, geeft Stefanie mee.

Ravotten

Naast haar beroepsleven als zelfstandige probeert Stefanie tijdens de zomer toch wat meer tijd vrij te maken om bij de kinderen te zijn.

“Er zijn zoveel dingen die je hier kunt doen, je hoeft het echt niet altijd ver te zoeken om plezier te beleven. Wij zijn vaak naar het strand geweest en met de kinderen met de go-cart gaan rijden. Zelf ben ik niet echt een zonneklopper, maar een zonnestraaltje kan soms wel eens deugd doen. Vooral de kinderen vinden het super om op het strand te kunnen ravotten. Wij trekken dan meestal in de richting van Sint-Laureins omdat het daar iets rustiger is.”

Ardennen

“We zijn ook enkele keren gaan zwemmen in een openluchtzwembad. Samen met mijn vader hebben we ook de hele regio verkend met de fiets. We haspelden soms 30 kilometer af. Als je ergens met de fiets voorbij komt, dan ontdek je soms dingen die je anders met de auto nooit opmerkt en het is bovendien leuk en gezond”, zegt Stefanie.

Met de fiets ontdek je soms dingen die je anders met de auto nooit zou opmerken

Als er dan nog tussen het werk door nog wat tijd vrij was, kon ze best wel genieten van een rustig moment in de tuin. Dan was er uiteraard nog de korte trip naar Houyet in de Ardennen, samen met de kinderen en haar ouders. “We kennen het daar al een beetje en verblijven er altijd in een huisje in een doodlopende straat met aansluitend een bos en in de tuin een zwembad. Wat wil je eigenlijk nog meer als je op vakantie bent? Van daaruit maakten we een uitstapje naar Dinant. Elize, nichtje Amélie, mijn vader en ikzelf hebben de 12 kilometer lange afvaart van de Lesse gedaan. Lastig, maar super plezant was dat”, geeft Stefanie nog mee.

Turnwedstrijden

Voor de rest stonden er ook heel wat klusjes op de agenda. “Ik heb van de lockdown gebruik gemaakt om de slaapkamers van de kinderen te herschilderen en klusjes opgeknapt die anders altijd maar uitgesteld werden”, lacht Stefanie, die vroeger een sportieve jonge dame was. Maar het werk en de kindjes zorgden ervoor dat ze haar tennispartijen on hold moest plaatsen.

“Elize doet aan competitieturnen en dat sportieve zit dus duidelijk in de genen. Ze doet aan toestelturnen en straks ook nog aan tumbling. Zo nam ze ook met succes deel aan een auditie om chearleader te worden bij basketbalclub Oostende.”

“Ik probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn op haar turnwedstrijden, dus vermoed ik dat er straks wel wat kilometers zullen bij komen op de kilometerteller van mijn wagen. Maar ze is er zo blij mee en… de mama ook”, besluit Stefanie.

De favorieten

“Je hoeft het niet altijd ver te zoeken, wij hebben onlangs een bezoekje gebracht aan de Warandetoren tussen Middelkerke en Westende. Superleuk was dat en je hebt er een prachtig vergezicht. Mijn favoriete plek is, als echte kustbewoner, uiteraard een rustig plekje op het strand.”

Mijn favoriete café is De Barbaar op het Epernayplein. Het is er gezellig zitten, er is een goeie service en iedereen is er vriendelijk.”

“Als ik een biertje drink, dan ga ik voluit voor een Kriek en wat mijn favoriete gerecht betreft: frietjes en ik zijn de perfecte match.”

“Als het regent, speel ik met de kindjes een gezelschapsspel of kijken we tv. Ik durf ook wel eens een reeks volgen op Netflix.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.